仲未收到税單,打去税局追,話未處理

MerryMe
|
年年十月、十一月都會收到税單,今年唔知發生緊咩事,十二月都仲未收到
以往一月頭就要交,税局唔使俾時間市民準備d錢交税嗎?
有無人好似我咁要反追税局出税單㗎?
Poyau
|
年年都有啲會遲收 只有等
vet
|
我都係呀
聽日打去問下先
至愛朱古力
|
MerryMe 發表於 18-12-11 19:23
年年十月、十一月都會收到税單,今年唔知發生緊咩事,十二月都仲未收到
以往一月頭就要交,税局 ...

你咁攪笑既,邊有人會自己追稅局寄稅單,你錢多得滯?放心喇,稅局唔會寄漏單既,佢會比足時間你交費用既,你明知要交稅,你自己應該心中有數要交幾錢喇,無理由收到稅單先儲錢交呀?
MerryMe
|
Poyau 發表於 18-12-11 22:55
年年都有啲會遲收 只有等

我今日打去問,佢話6月已經收到我份報税表,但今日check 電腦見到係未處理

shop_baby
|
定時打去問下,我未收到稅單,但已經收到遲交稅罸1200蚊,我打去稅局問,先再寄稅單比我
reis
|

打什麼電話
MerryMe
|
至愛朱古力 發表於 18-12-11 23:02
你咁攪笑既,邊有人會自己追稅局寄稅單,你錢多得滯?放心喇,稅局唔會寄漏單既,佢會比足時間你交費用既 ...

錯喇!每年都係一月要交,而且預要交6位數字,我要有税單先可以做税務貸款,税局咁遲寄俾我,過左promotion 點做呢?
kathyky
|
我都未收到
打咗去問,話未計我個case. 上個財年聯名物業有變動,所以計慢咗掛
其實佢唔罰我錢嘅,我唔介意佢慢慢計呀
MerryMe
|
reis 發表於 18-12-11 23:09
打什麼電話

税局熱線:187 8088
bmuimami
|
我!
上星期打去,話一星期出單!
仍然未有!
Poyau
|
MerryMe 發表於 18-12-11 23:04
我今日打去問,佢話6月已經收到我份報税表,但今日check 電腦見到係未處理

...

會唔會公司遲交?
登!登!登!
|
稅局10桶6個蓋, ,不要問我點解會知
小松鼠_911
|
我都係上星期收到
redhot
|
至愛朱古力 發表於 18-12-11 23:02
你咁攪笑既,邊有人會自己追稅局寄稅單,你錢多得滯?放心喇,稅局唔會寄漏單既,佢會比足時間你交費用既 ...

我明樓主,都係搞清楚安心啲嘅,費事寄失咗miss 咗個期,比人罰錢
redhot
|
MerryMe 發表於 18-12-11 23:10
錯喇!每年都係一月要交,而且預要交6位數字,我要有税單先可以做税務貸款,税局咁遲寄俾我,過左promotio ...

放心啦,銀行有生意會唔做咩
teaspoon
|
我太遲怕無左銀行交稅優惠拎返小小著數買個包都好吖
teaspoon
|
MerryMe 發表於 18-12-11 23:10
錯喇!每年都係一月要交,而且預要交6位數字,我要有税單先可以做税務貸款,税局咁遲寄俾我,過左promotio ...

自己forecast 條數,差唔多就交左一轉先。
(原來你稅貸,我唔識)
cherrieloy
|

我老公都收唔到,打去問,職員答佢因今年唔駛交稅,所以唔寄稅單比佢
MerryMe
|
Poyau 發表於 18-12-12 01:42
會唔會公司遲交?

公司d同事已經收到税單,應該唔關公司事。