自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

第一年參加公司annual dinner, 聽同事講要著得grand d, 但自問我一直以後都未試過參加呢d聚會,又唔知應該要點著好 的連普通一對平底/高踭既鞋都冇,平時好causal。。。我又唔係瘦,平時著開xl size, 唔可以淘寶,驚唔岩著。。。有冇jm 介紹邊到買衫唔太貴又適合既地方呢?

子爵府

happtstar 發表於 18-12-11 22:07
第一年參加公司annual dinner, 聽同事講要著得grand d, 但自問我一直以後都未試過參加呢d聚會,又唔知應該 ...

zara?

禁止訪問

畀面勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

首先,睇下舊年d相,要著得幾恆先!
XL碼,可去asos網購,都多大碼,唔岩可以退貨,去7-11退就得都好方便

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

睇清楚要幾grand 先。 party dress 定要 maxi dress, 要 set 頭? 抑或一條 little black dress 已經ok。 overdressed 都好兀突。

別墅

ChloeMa 發表於 18-12-11 22:29
睇清楚要幾grand 先。 party dress 定要 maxi dress, 要 set 頭? 抑或一條 little black dress 已經ok。 ...

唔駛set 頭

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

咩行業?我見保險拎獎嗰班著到似台慶咁

別墅

回覆樓主:

zalora好多款 唔岩size可退貨

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

咩公司先?
普通既話 簡單著legging/貼身褲, 加件靚啲既衫經ok

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

外國網站勁多party dress for curve / plus size 身型

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

淘寶當然有大碼裙啦
你入 "胖mm" 宴會裙呢類字眼,多選擇到喊

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-12-11 22:20
首先,睇下舊年d相,要著得幾恆先!
XL碼,可去asos網購,都多大碼,唔岩可以退貨,去7-11退就得都好方便
...

非常同意,睇相參考好重要。

翡翠宮

回覆樓主:

我以前係酒店搞annual dinner,簡簡單單著件有d宴會feel既黑色無袖上衣,黑西褲,高踭鞋加條靚靚披肩,再襯d閃閃首飾,已經好得體

水晶宮

回覆樓主:

Next有啲大碼party dress, 可以睇睇

男爵府

普通一條one piece夠啦掛?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Little black dress+披肩,飾物,高跟鞋,再化個靚妝都好得體

別墅

回覆樓主:

其他人好似去台慶咁

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我著一條連身黑裙咋。其他同事就著到好誇張我唔會囉
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

首頁

尾頁

跳至