時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

babyk20181113 發表於 18-12-12 11:05
成件事, 加拿大最慘...自身能力不足,俾兩邊玩緊...
唔幫手捉人,美國插佢
幫手捉人,中國插佢

加拿大两邊不是人,鬼叫佢做美國隻狗咩

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

oooCeciooo 發表於 18-12-12 10:40
綁匪? 有做錯事先比人拉既姐

違反制裁禁令中國企業唔係第一個,亦唔係唯一一個,過往美佬對哩啲違反企業都係以懲罰同制裁嚟應對,因違反制裁禁令而拉人,睇怕好小見吧?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

gm147 發表於 18-12-12 11:03
個人估計,中美應該會私下傾掂數,中方貿易方案加大讓步換取美方唔引渡大小姐 ...

美方遲遲唔引渡大小姐,就係哩個原因,美方根本唔係咩執行公義,只係想借此攞大着數

伯爵府

mother904 發表於 18-12-12 11:13
(法新社華盛頓11日電) 加拿大政府證實一名前外 交官被中國逮捕後,美國敦促北京當局停止「任意」拘 押。 ...

以前世界好簡單的,英美西方正義,蘇聯蝦蝦霸霸,中國就又窮又亂又無人權。

而家原來大家睇邊個權頭大,互脅人質,昏。

水晶宮

WChan 發表於 18-12-12 12:07
美國有證據就一早拎左出嚟啦, 呢幾日將個矛頭指去人地有7本護照, 攏明擾亂視聽, 講到好似有咩景轟咁, 以為 ...

係,有理據就唔使轉移視線去護照果度

象牙宮

mother904 發表於 18-12-12 11:13
(法新社華盛頓11日電) 加拿大政府證實一名前外 交官被中國逮捕後,美國敦促北京當局停止「任意」拘 押。 ...

美聯社記者Matt,同美國國務院副發言人巴拉迪諾(Robert Palladino )針鋒相對內容,大意係點解美國要敦促中國結束拘押,但對加拿大拘押中國高管就絕口不提,係咪暗示加拿大可以任意拘押,結果美國發言人答唔到,叫記者去問其他人

男爵府

angiehouse 發表於 18-12-12 14:13
加拿大两邊不是人,鬼叫佢做美國隻狗咩

珍珠宮

2024年龍年勳章

jonwu 發表於 18-12-12 10:49
美帝需要講證據? 滅人哋國家殺過百萬人嘅證據咪就係美國國務卿鮑威爾喺聯合國出示嘅一樽洗衣粉囉。

係啦。

翡翠宮

畀面勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-12-12 15:02
美聯社記者Matt,同美國國務院副發言人巴拉迪諾(Robert Palladino )針鋒相對內容,大意係點解美國要敦 ...

呢位記者提問得好
日日是好日

象牙宮

mother904 發表於 18-12-12 15:48
呢位記者提問得好

仲有個中國女記者,都問得好,好似~美國當地冇人問護照事

侯爵府

回覆樓主:

「只要是對國家有利的事情,我就會去做」。
呢D咪就係恐怖份子嘅理念囉,只為自己利益,不擇手段,不理對錯!
搞到人地國破家亡,近年見唔少呢個邪惡軸心老美嘅惡行啦。

侯爵府

ayakaya 發表於 18-12-12 11:16
好多人話大陸點點點,但其實個個國家都一樣。我覺得美國仲得人驚。大陸如果你係異見人士,想推翻共產黨, ...

事實就係咁

侯爵府

WChan 發表於 18-12-12 12:07
美國有證據就一早拎左出嚟啦, 呢幾日將個矛頭指去人地有7本護照, 攏明擾亂視聽, 講到好似有咩景轟咁, 以為 ...

班滿口民主自由嘅人真係特別衰格,成日就玩語言偽術,斷章取義,混淆視聽,轉移視線,咩低裝手段都做得出。
最慘就係有一大班蠢人信。

伯爵府

calvin1230hk 發表於 18-12-12 20:37
班滿口民主自由嘅人真係特別衰格,成日就玩語言偽術,斷章取義,混淆視聽,轉移視線,咩低裝手段都做得出 ...

同意

伯爵府

calvin1230hk 發表於 18-12-12 20:20
「只要是對國家有利的事情,我就會去做」。
呢D咪就係恐怖份子嘅理念囉,只為自己利益,不擇手段,不理對錯 ...
特朗普認為「如果我們懲罰沙特,停止向沙特軍售,那就等於自殘。特朗普認為,沙特每年從美國進口$1100億美元的軍火,相當於為美國創造45萬個就業職位,美國絕對不能把這筆交易往門外推,如果沙特不從美國買,他們就會去找俄羅斯買,去亞洲買。想一想啊,那是$1100億啊,變別人的了啊!」

琥珀宮

畀面勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-12-12 15:02
美聯社記者Matt,同美國國務院副發言人巴拉迪諾(Robert Palladino )針鋒相對內容,大意係點解美國要敦 ...

問得到位,外國人都睇到美國雙重標準,反而香港人仲幫住國際土匪

琥珀宮

畀面勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-12-12 15:51
仲有個中國女記者,都問得好,好似~美國當地冇人問護照事

個發言人都啞晒,亂咁答

象牙宮

littlesister 發表於 18-12-16 00:39
問得到位,外國人都睇到美國雙重標準,反而香港人仲幫住國際土匪

根本就係配合美國嘅轉移視線,美國一講護照事,香港就有人出嚟大肆渲染,傳媒又配合,再加鍵盤戰士喺各大論壇舖天蓋地講,意圖掩飾美國嘅雙重標準,抹黑孟晚舟想增加公眾對孟嘅反感,減輕對佢嘅同情,減輕對美國的憤怒,分分鈡,仲可以令大家相信美國在為世界執行公義,其實美國先係邪惡軸心,食咗人仲要人講聲多謝,伊拉克咪係咁囉。

象牙宮

littlesister 發表於 18-12-16 00:40
個發言人都啞晒,亂咁答

佢都知美國無理,難以自圓其說,所以好狼狽

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至