小朋友點樣通鼻塞最有效?

albertwang
|
有冇JM同我一樣好唔鍾意呢排d天氣?之前個幾日就好熱,而家呢幾日就突然凍番好多。阿女呢兩日都開始有少少鼻塞,夜晚都因為鼻塞到瞓唔到,自己心都痛埋…可以點先通到鼻塞?
mercurycc
|
用問醫生有隻滴鼻幾好,但唔知小朋友岩唔過。
HaTsang
|
安鼻寧
tsung
|
阿女幾大?如果太細個,建議你帶佢睇吓兒科醫生
|
切個洋蔥放係床頭, 方法天然又有效
Poyau
|
考慮睇醫生
y3y
|
回覆 HaTsang 的帖子

安鼻寧細個支(唔係洗鼻)唔建議長期用。我之前唔知,比啊仔用,比耳鼻喉醫生鬧死。可上網check下d成分就知有副作用。

cvpigpig
|
y3y 發表於 18-12-12 13:15

安鼻寧細個支(唔係洗鼻)唔建議長期用。我之前唔知,比啊仔用,比耳鼻喉醫生鬧死。可 ...

係,最多用6日要停
HaTsang
|
y3y 發表於 18-12-12 13:15

安鼻寧細個支(唔係洗鼻)唔建議長期用。我之前唔知,比啊仔用,比耳鼻喉醫生鬧死。可 ...

原來有副作用,我都係啱啱買支試下,覺得幾好,仲諗住長用
teaspoon
|
albertwang 發表於 18-12-12 12:31
有冇JM同我一樣好唔鍾意呢排d天氣?之前個幾日就好熱,而家呢幾日就突然凍番好多。阿女呢兩日都開始有少少鼻 ...

ching1972
|
816816 發表於 18-12-12 13:06

呢個方法好。你可以買爽鼻貼用,都work的~
ChanMoody
|
albertwang 發表於 18-12-12 12:31
有冇JM同我一樣好唔鍾意呢排d天氣?之前個幾日就好熱,而家呢幾日就突然凍番好多。阿女呢兩日都開始有少少鼻 ...

我囝都有此問題,我用鼻爽貼解決了
WULONGGANG
|
回覆 ChanMoody 的帖子

可否推介邊只鼻爽貼啊? THX!
ChanMoody
|
WULONGGANG 發表於 18-12-12 16:41

可否推介邊只鼻爽貼啊? THX!

回家影比你

LamSiuB
|
816816 發表於 18-12-12 13:06

有用??
WULONGGANG
|

好啊..唔該晒!!
evahui619
|
呢只鼻貼,非常有效,唯一一次唔得係原來我鼻膜腫哂(emoji)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
貓頭雀
|
洋蔥碎上放枕邊,通鼻又止咳。
TWINSTARSBB
|
ching1972 發表於 18-12-12 14:47
呢個方法好。你可以買爽鼻貼用,都work的~

請問邊度買?
ching1972
|
TWINSTARSBB 發表於 18-12-12 17:55
請問邊度買?

就係17楼果隻,萬寧屈臣氏都有得賣。