夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我同c6兩個月內發生左好多野,由最初我覺得佢奇怪,懷疑佢有小三到吵交,到離婚,又發癲趕走佢,再到搵到佢偷食證據,又發癲再一次推開佢,之後到走投無路,開始改變自己,到後黎自己慢慢冷靜,到c6死反黎搵反我,短短兩個月時間,呢兩個月簡直係過緊地獄生活,又諗左好多野,最後自己救反自己,而家c6又搬反黎同我一齊生活,但要唔要再一齊我自己仲未決定點,不過經歷左咁多,都學識左好多,知道男人既弱點,其實人真係犯賤,愈係卑微乞求發癲,佢愈係會唔理,掉反轉一唔理佢,一知道有改變唔同哂,啲男人就即刻驚,又扑住過黎求反你。。。有興趣聽既,我先慢慢講我做過啲咩

大宅

有興趣聽

子爵府

回覆 sharlian 的帖子

睇過你之前出過的post,我記得你話自己瞓唔到好down,恭喜你自己走出困局

別墅

HOPEFORBB 發表於 18-12-12 15:31
回覆 sharlian 的帖子

睇過你之前出過的post,我記得你話自己瞓唔到好down,恭喜你自己走出困局

係啊,用左兩個月時間走出黎,呢啲要靠自己,中間我都有做錯好多大家會犯既錯,但我已經改變哂,將c6引反黎同埋佢已經斷左出面個女人,反黎搵反我,所以我想籍住我自己既例子,鼓勵一下同我有差不多情況既姐妹

別墅

kimshan 發表於 18-12-12 15:24
有興趣聽

好,我遲啲分享,因為太長篇

男爵府

陪月勳章

等分享

別墅

回覆樓主:

刪除

大宅

親子王國15週年勳章

sharlian 發表於 18-12-12 16:00
因為我更新得好慢,如果有興趣可以睇我fb,我有分享一個case,我同一個bk 姐妹傾計內容,果度有我教佢點走 ...

樓主你有無諗過嗰個JM未必想你公開你同佢之間既PM?

別墅

kamkaka 發表於 18-12-12 16:33
樓主你有無諗過嗰個JM未必想你公開你同佢之間既PM?

係wo,你岩,我要隱藏反先
大家想知就等下我啦><

珍珠宮

開心吸收勳章

sharlian 發表於 18-12-12 15:21
我同c6兩個月內發生左好多野,由最初我覺得佢奇怪,懷疑佢有小三到吵交,到離婚,又發癲趕走佢,再到搵到佢 ...

雖然話兩個月咁短時間可以發生咁多事,真係當中嘅過程應該係渡日如年!

百花叢裡過,片葉不沾身。

別墅

wing1388 發表於 18-12-12 16:44
雖然話兩個月咁短時間可以發生咁多事,真係當中嘅過程應該係渡日如年!

...

係啊,特別係有哂證據果陣,真係好想死,成個人失哂控,真係要自己先救到自己,有時愈做愈錯,我就係經歷過重新振作,先發現一開始我就識諗就唔洗浪費同傷心咁耐

男爵府

知道你同老公和好~真心替你高興

別墅

mingmama 發表於 18-12-12 16:55
知道你同老公和好~真心替你高興

多謝你,所以我都想幫下有類似情況既姐妹,特別係有小朋友既><

男爵府

sharlian 發表於 18-12-12 17:04
多謝你,所以我都想幫下有類似情況既姐妹,特別係有小朋友既><

係吖~正能量好重要~尤其係呢版~好多人放太多負了

別墅

mingmama 發表於 18-12-12 17:06
係吖~正能量好重要~尤其係呢版~好多人放太多負了

係啊,正常人遇到呢啲事好難會有正面思考,我當時都做唔到,所以我而家成功都好想幫人,其實大家面對既野都差不多,無非都係果幾個原因,所以我想分享女人點樣自強,點樣改變、點樣挽回婚姻,因為婚姻影響唔止我地自己,仲有影響埋小朋友,同埋大家經歷緊既時候,好易睇唔清又做錯野,對我黎講就算最後真係要分都要分得優雅等佢後悔,千其唔好自己委屈死纏爛打做到好卑微,斯爛塊面最唔好唔值得,雖然我都做過哂,但我已經好快就改變哂,靠自己重新企起身,當自己改變自強,到時另一半反而會心理唔平衝,要追反你。
哈哈,我會分享我係點做到,做錯過啲咩,但無咁快更新><

珍珠宮

開心吸收勳章

sharlian 發表於 18-12-12 16:48
係啊,特別係有哂證據果陣,真係好想死,成個人失哂控,真係要自己先救到自己,有時愈做愈錯,我就係經歷 ...

始終都未經歷過,邊有早知吖?當係交學費上咗一課囉!

別墅

wing1388 發表於 18-12-12 17:23
始終都未經歷過,邊有早知吖?當係交學費上咗一課囉!

係啊,無經歷過,講既野同真正面對緊係好大出入,所以我真心想用過來人身份講,同埋我既例子一定適合大部分人><

珍珠宮

開心吸收勳章

sharlian 發表於 18-12-12 17:26
係啊,無經歷過,講既野同真正面對緊係好大出入,所以我真心想用過來人身份講,同埋我既例子一定適合大部 ...

好似我自己咁,以今時今日嘅我去處理當年嘅事的話,結局未入會係咁!

子爵府

sharlian 發表於 18-12-12 17:18
係啊,正常人遇到呢啲事好難會有正面思考,我當時都做唔到,所以我而家成功都好想幫人,其實大家面對既野 ...

係架, 如果做到估你唔到, 係最難應付的, 心亂樣子都不要亂, 最多默不作聲.

經濟獨立或掌權財政權亦是很重要的, 當出軌的代價太大, 大佬都會把細佬勒住, 唔比佢唔諗野.....

別墅

wing1388 發表於 18-12-12 17:29
好似我自己咁,以今時今日嘅我去處理當年嘅事的話,結局未入會係咁!

...

無錯,係經歷過先知應該點做,同埋我相信我既方式可以幫到好多同姐妹,完全正面高招重點係一定要重新企起身,將自己變得更好(內外)

首頁

尾頁

跳至