夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

對我忽冷忽熱,但我都會忍住因為佢對我既態度唔同,情緒點都會有起伏,所以逼自己忍,唔可以表現出黎,之後就到佢頂唔順,問我系咪唔再理佢,到佢想同我嘈,我就逼自己忍,知道就黎忍唔到就同埋個女出街,跟住因為佢反左黎我就改變下自己,唔再管佢任何野,佢鐘意做咩就做咩,無再話佢。之後我又自己一個去旅行,今次反黎就好大改變,佢竟然話黎接我機,又一齊慶祝節日,又同佢啲fd一齊去party等等。不過當中真系有好多既情緒起伏真系要忍,至於要唔要繼續一齊仲未決定。

別墅

經過呢一連串既事先醒覺,即使點都好一定要先沈住氣,冷靜啲唔好有啲咩都嘈左先。如果證實左係佢真係對你唔住,首先要問自己仲想唔想要呢段感情(為自己又好為小朋友又好都認真考慮清楚)唔好衝動講離婚,有時真係會收唔反,至於真係接受唔到既,更加唔洗嘈冷靜咁分開好黎好去。如果係真係唔知自己要唔要好,好難決定(我都係咁)就當想要先,咁就要好好去改變自己,因為無可能去改變到對方,唯有自慢慢改變先。

別墅

- [ ] 我就係有左bb之後無點打扮,因為無野做想慳錢,成日留係屋企,重心都係老公,無咩社交又無所事事,淨係係屋企湊bb,久而久之佢開始覺得我又煩又厭,所以我放手將bb交比人湊。自己打扮下(一定要打扮,男人係視覺動物,加上變靚左佢自然會有危機感,唔好覺得自己唔夠靚或肥年紀大之類,只要有決心一定可以變靚,呢個世界無醜女人),出多啲街,見多啲人,搵啲野學下做下。將佢對待我既方式對待佢,佢神秘我都可以神秘,擴闊反社交圈子,識反多啲人,唔好將所有時間放係老公家庭身上,要留啲時間比自己。

別墅

我老公覺得我成日話佢,成日煩佢控制佢,我就如佢所願,唔煩佢唔理佢,我走去搵第二個人傾,去邊都唔預佢,佢鐘意做咩就做咩,直頭電話msg都無,佢覺得我好得閒無野做,咁我就搵野做,忙到每日見佢既時間都好少,久而久之佢就開始唔適應。但當然,有時有啲家庭時間想一齊,或者佢想同我有反啲互動(出去睇戲食飯)我都會答應,可以感情升溫,關係變好啲。
希望大家都可以有幸福既生活,唔好走我錯過既路。

大宅

sharlian 發表於 18-12-30 01:43
我老公覺得我成日話佢,成日煩佢控制佢,我就如佢所願,唔煩佢唔理佢,我走去搵第二個人傾,去邊都唔預佢, ...

你講得好好啊!(emoji)(emoji)

珍珠宮

回覆樓主:

欣賞你積極地面對老公出軌
增值自己、打扮好自然大把選擇
要比個男人知道:唔係我無咗你唔得,係你無咗我係你損失
咁短時間企返起身的確唔易,你係叻女~

不過呢....你老公一直咁鍾意去玩,好明顯未玩夠、未定性
好多人都以為另一半婚後會改,特別係女人成日諗住個老公結咗婚/做咗爸爸自然會定性
但江山易改,本性難移

通常男人對老婆最呵護備至就係陀緊第一個bb時....
你老公都掛住去玩,仲襯你大肚偷食好賤格
你陀住bb都對你咁差,可想而知之後嘅日子.....

個男人話斬纜唔走,可能玩厭咗小三、遲下搵個新小三.....
可能怕離婚煩、怕同親朋戚友交代.....
咁短時間....你睇定d先.....
通常出軌一不離二.......

男爵府

畀面勳章

兩個月入面, 做左好多野喎,
由你話一開始做錯哂(差D上差館/入院), 趕老公走, 到老公返,
中間改變自己, 搵工, 扮靚, 仲自己去左兩次旅行,
加埋兩個月入面既心情起伏.....
樓主都真係好忙, 好辛苦......

首頁

尾頁

跳至