想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

老公 check 到自己係XYY, 晴天霹靂,醫生話自然懷孕機會好微,IVF 係唯一出路。
請問有冇老公係XYY 成功懷孕?請分享,謝謝(emoji)

大宅

師奶粉絲 發表於 18-12-12 15:41
老公 check 到自己係XYY, 晴天霹靂,醫生話自然懷孕機會好微,IVF 係唯一出路。
請問有冇老公係XYY 成功懷 ...

好深奧呀!
我唔明,唔識,未聽過。

等我search吓,睇吓有冇辦法解答你。

IVF 都有好多人成功,
你可以去試吓吖,
有解決方法好過冇辦法,
一步一步嚟啦!

複式洋房

chubama 發表於 18-12-13 02:17

好深奧呀!

IVF 都未必係一個解決方法, 醫生話成數都好低因為係染色體問題,呢個係天生嘅,所以BB有可能痴唔實或者痴唔到.
而家好痛苦,唔知點算 :( 如果有人同我同一樣嘅經歷,分享下. 謝謝

大宅

師奶粉絲 發表於 18-12-13 17:15
IVF 都未必係一個解決方法, 醫生話成數都好低因為係染色體問題,呢個係天生嘅,所以BB有可能痴唔實或者痴唔 ...

夫婦正常染色體去ivf都一樣不能保證放胎入去會痴實同bingo,都係只有試,做便多一分機會

複式洋房

rodona333 發表於 18-12-13 17:39
夫婦正常染色體去ivf都一樣不能保證放胎入去會痴實同bingo,都係只有試,做便多一分機會
...

多謝你呀!我會保持樂觀態度面對!加油(emoji)

水晶宮

如果ivf 唯一出路,
就去試下,

複式洋房

李露眉 發表於 18-12-14 10:01
如果ivf 唯一出路,
就去試下,

我哋會試呀. 只不過想睇下有冇人有依方面經驗分享吓,上網搵唔到任何 XYY 人做過IVF 資料,覺得有孤獨感.

男爵府

我上網睇話xyy 每1000人就有一個係,會特別高但唔會遺傳俾下一代,生育問題亦不大。咁可能其實唔係你想像中咁差喎,唔好灰心

複式洋房

canteen31 發表於 18-12-14 13:21
我上網睇話xyy 每1000人就有一個係,會特別高但唔會遺傳俾下一代,生育問題亦不大。咁可能其實唔係你想像 ...

我哋都有睇過基因輔導,佢話可能會遺傳下一代但都有可能唔會,所以IVF PGS 幫到我哋.
老公精子好差,冇一項合格, 上網又search 唔到XYY 男人做IVF 嘅資料, 灰
多謝你哋安慰,我會同老公加油!

複式洋房

XYY係咪染色體平衡易位呀?我老公都有染色體問題!

複式洋房

蓝天^3^ 發表於 19-4-14 18:12
XYY係咪染色體平衡易位呀?我老公都有染色體問題!

我唔知喎⋯⋯我唔知XYY 同染色體平衡易位係咪一樣?你老公丁丁指數正常嗎?

禁止訪問

複式洋房

師奶粉絲 發表於 19-4-15 12:13
我唔知喎⋯⋯我唔知XYY 同染色體平衡易位係咪一樣?你老公丁丁指數正常嗎?
...

丁丁指數都ok,最大問題就係有染色體既問題!我哋之前自然受孕已小產左两次了!PGS上年十二月份做左,有七個胚胎都有染色體問題!不适合移植!依佳都唔知點算好,感覺條路好難行!

複式洋房

XYY 是指47, XYY 超Y症候群,發病率 1/1000,是性染色體的其中一項異常,如成功IVF的殖入懷孕,都需要等到10週,做無創DNA 驗全部的23對染色體,可以考慮選擇 T21, NIPS, Nifty 。

複式洋房

蓝天^3^ 發表於 19-4-15 12:32
丁丁指數都ok,最大問題就係有染色體既問題!我哋之前自然受孕已小產左两次了!PGS上年十二月份 ...

我之前做過一次PGS, 一粒pass 咗,但植入後都唔著床。ivf 條路一D都唔易行,唯有睇開D。我都見過染色體正常夫婦做PGS 都冇一粒pass, 所以唯有再試,試到成功為止!一齊加油!

複式洋房

師奶粉絲 發表於 19-4-22 18:12
我之前做過一次PGS, 一粒pass 咗,但植入後都唔著床。ivf 條路一D都唔易行,唯有睇開D。我都見過染色體正 ...

哎⋯我今年都唔諗住了!下年可能會試多次嘅,希望會成功啦!講真做IVF同PGS呢條路真係好難行,好似要闖關咁!關關難過,但關關都要過到,先會成功!你都加油呀!

洋房

師奶粉絲 發表於 18-12-14 13:14
我哋會試呀. 只不過想睇下有冇人有依方面經驗分享吓,上網搵唔到任何 XYY 人做過IVF 資料,覺得有孤獨感. ...

我係一個染色體異常 我係45x(0) 47xxx嘅人,試過2次化學懷孕,1次就未見胎芽就小產左。醫生話做ivf,都要做埋pgs。醫生話我呢啲case真係睇機緣喎,睇下個個月會唔會排個正常嘅卵子。

複式洋房

MargaretChiu_FB 發表於 19-5-8 17:38
我係一個染色體異常 我係45x(0) 47xxx嘅人,試過2次化學懷孕,1次就未見胎芽就小產左。醫生話做ivf,都要 ...

嘩,你係我第一個認識同我老公一樣,不過佢XYY. 咁你會繼續試嗎?條路真係好難行你有做pgs 嗎?

洋房

師奶粉絲 發表於 19-5-11 20:45
嘩,你係我第一個認識同我老公一樣,不過佢XYY. 咁你會繼續試嗎?條路真係好難行你有做 ...

會呀。因為醫生話其實好睇機緣,唔一定每月都出得差嘅卵子。所以加油,唔好放棄。

複式洋房

MargaretChiu_FB 發表於 19-5-11 20:49
會呀。因為醫生話其實好睇機緣,唔一定每月都出得差嘅卵子。所以加油,唔好放棄。

...

好,一齊加油

首頁

尾頁

跳至