論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

十月起app度po穩工人,有個好積極同我聯絡,之前七年經驗,日日同我傾,話需要錢照顧子女很想來香港工作。於是我申請距過來,仲寫信比入境處加快,最後羅到oec即時買機票,(好貴差唔多三千蚊)。到港后,開始腰痛,腳痛,感冒,日日喊,我同我老公日日翻工,距只需要做晚餐,日日起度玩电话,夜晚翻來見到連地都唔抹。fine,宜家做到七日即刻同我講話home sick,一路喊唔停,來港七日話要翻屋企,請問點解要甘積極apply來港?真系好嫐!!
若有見到距apply千奇唔好穩距!我都會寫信比入境處投訴!!
為了確保她離境,我會于清晨拖著不便身軀送她去機場,但不知道她會否又用同一套說辭,或改名換護照后申請再次入港。

Name: Ausan MicheXXE ALmancX

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

謝謝提醒

禁止訪問

複式洋房

PAPAW 發表於 18-12-12 18:08
絕對明白呀!我以前曾試過一次唔經AGENT, 請左一隻香港做了6年的死嘢回來, 來了2個星期變面, 3個星期搏炒, ...

我宜家仲有身孕五個月,開頭距話好擔心我,想照顧我,非常想來,來佐六日休息2日,話自己唔舒服,我仲比距起屋企吃,對距問心無愧,距當來香港周遊一周?仲要宜家xmas翻去,機票超級貴!我果日真系好嬲,點知距即刻跪低,影真奧斯卡影后!!

寶石宮

2023年兔年勳章

yukiliu0205 發表於 18-12-12 18:13
我宜家仲有身孕五個月,開頭距話好擔心我,想照顧我,非常想來,來佐六日休息2日,話自己唔舒服,我仲比距 ...

跪低指跪係地 小心屈賠償

複式洋房

Poyau 發表於 18-12-12 18:22
跪低指跪係地 小心屈賠償

我知道,所以我即刻扶她起身,跟住自己喊到爆,鬥喊(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)有cctv錄,唔惊距屈我

寶石宮

2023年兔年勳章

yukiliu0205 發表於 18-12-12 18:25
我知道,所以我即刻扶她起身,跟住自己喊到爆,鬥喊(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)有cctv錄,唔惊距屈我

...

影后

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

混吉架, 知你大肚。 特登呃你申請佢來。 來咗博炒走。 心好黑。 呢D人留來都無用, 尤得佢走啦。

記得complain to Immigration, 來到日日迫你炒。

別墅

回覆 PAPAW 的帖子

咁差既而家D姐姐....好衰

珊瑚宮

似係借你過橋來找笋工
玩具萬歲!

珊瑚宮

有可能返大陸做黑工
玩具萬歲!

水晶宮

回覆樓主:

又一 working holiday!!!!

子爵府

男爵府

birdbird 發表於 18-12-12 20:43
又一 working holiday!!!!

大宅

BK Milk勳章

yukiliu0205 發表於 18-12-12 17:47
十月起app度po穩工人,有個好積極同我聯絡,之前七年經驗,日日同我傾,話需要錢照顧子女很想來香港工作。 ...

呢個垃圾工人,黎香港害人,有無相工人相?快點送佢返歸,我之前都有上網自己搵工人,佢哋工人apply係因為想我地僱主幫佢地比埋所有費用,無責任

首頁

尾頁

跳至