餵緊人奶. 媽媽蛀牙好痛. 可以剝牙嗎?

CLam:3
|
本身陀緊個陣個隻牙都已經試過痛.
痛左幾日之後又唔痛 就冇理到.
到而家生左阿b. 埋身餵緊人奶.
呢2日又開始痛返
係智慧齒同大牙之間條罅蛀左.
想問 如果埋身餵緊奶. 可唔可以去剝牙?
有冇媽媽試過?
唉. 牙痛真係好辛苦
mandy_0523
|
我好您少少
我係有爛牙但唔痛
陀緊嗰陣我問過牙醫係可以生完後拔牙。。
bchuma
|
mandy_0523 發表於 18-12-12 23:03
我好您少少
我係有爛牙但唔痛

佢係哺乳期喔 可能擔心麻藥?
bchuma
|
CLam:3 發表於 18-12-12 18:24

我又米 我都唔敢去
mandy_0523
|
我好您少少
我係有爛牙但唔痛

咁我又冇問呢樣嘢
我聽日打去問問
Flypig_2018
|

我早幾日都係去睇牙醫。打咗麻醉。

醫生話3個鐘後麻藥過咗先好喂人奶。不過穩陣d我都係泵走之前d奶再埋身⋯
moerror404
|
應該無咩影響?
|
我好您少少
我係有爛牙但唔痛

可以剝就好.
真係痛到上至太陽穴扯住痛.
下至喉嚨扁桃腺痛埋
|
bchuma 發表於 18-12-12 23:12
佢係哺乳期喔 可能擔心麻藥?

係呀. 始終係驚啲麻醉藥影響到阿b
|
Flypig_2018 發表於 18-12-12 23:33
我早幾日都係去睇牙醫。打咗麻醉。

醫生話3個鐘後麻藥過咗先好喂人奶。不過穩陣d我都係泵走之前d奶再埋身 ...

因為阿b有時個半中就要食.
我又冇泵定做存貨.
所以好擔心.
bchuma
|
CLam:3 發表於 18-12-13 04:53
係呀. 始終係驚啲麻醉藥影響到阿b

其實我都係咁所以一直無去,打算戒奶再去
venuskobe
|

唔怕喎,我陀住阿B嗰時痛到剥咗隻智慧齒,同醫生講佢會安排的了。
haha748494
|
最好問下牙醫,如果用麻藥,當日D奶唔好喂BB。BB飲奶粉。
Vickylxt
|

我陀第一胎,餵奶期間牙痛到頂唔住,訓唔好食唔好最終要睇醫生「醫生話我拖太耐嚴重左」然後講明醫生聽我喂人奶,距建議我食藥期間停人奶,我將距開嘅藥send母乳小組問母乳醫生,距話我食嘅都可以放心餵人奶。
牙痛忍唔倒,實在唔可以喂就暫停餵奶粉先,每三個鐘泵出黎倒掉仍可keep住奶量,自己身體亦好緊要唔好為佐個B搞慘自己,必須睇醫生啦
Flypig_2018
|
CLam:3 發表於 18-12-13 04:54
因為阿b有時個半中就要食.
我又冇泵定做存貨.
所以好擔心.

我當天個餐係比奶粉佢⋯諗住一餐半餐食下奶粉都無所謂

牙病要早d醫,唔好再等啦。你試下泵定兩餐奶比BB,咁樣都安心d
tingtingma630
|
其實成因係咩呢?