自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我有張信用卡登記過PayPal,呢張卡最近就到期,銀行已經寄左張新卡比我,但我唔得閒未確認新卡,今日突然收到個短訊,話我因為張卡未確認,所以不接受一個交易,我跟本就冇用張卡,咁我打去銀行問,佢話係一個網上PayPal 交易,款項係1元,因為我張卡未確認,所以佢唔成功,最後我就取消左張卡,申請過張,成件事好奇怪,我張卡未確認,點比人盜用呢?比人盜用,又竟然盜1元,邊有人咁傻,你哋有冇試過

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

試水溫駁大霧

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ckfamily 發表於 18-12-12 19:49
我有張信用卡登記過PayPal,呢張卡最近就到期,銀行已經寄左張新卡比我,但我唔得閒未確認新卡,今日突然收 ...

用一蚊系試下架!如成功,就大额過數!

侯爵府

christinefh 發表於 18-12-12 21:35
用一蚊系試下架!如成功,就大额過數!

但係我張新卡未用過,點盜用我既資料呢?

大宅

試下張卡work唔work

我之前喺app store 買apps,Apple 都會先過$1,睇下張卡work唔work先

侯爵府

MrsPerthLiu 發表於 18-12-12 21:40
試下張卡work唔work

我之前喺app store 買apps,Apple 都會先過$1,睇下張卡work唔work先

你既意思係PayPal試下我張卡仲work 唔work?

水晶宮

ckfamily 發表於 18-12-12 21:39
但係我張新卡未用過,點盜用我既資料呢?

我會即時問銀行職員, 睇下佢點答?

如未被確認又被盜用, 即銀行本身問題。
天空之城, 快樂之地

侯爵府

PCCW2319 發表於 18-12-12 21:41
我會即時問銀行職員, 睇下佢點答?

如未被確認又被盜用, 即銀行本身問題。

佢答我唔知道,跟住叫我取消張卡,再寄張新比我

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我老公試過,收到銀行短訊話交易唔成功,但佢根本無用過張卡,打電話去問,好似話有人做網上交易想過1蚊數,但個交易提供唔到銀行短訊驗證碼。銀行話懷疑張卡被盜用,幫我老公 cut 卡,再出過一張另一個號碼俾我老公。

水晶宮

ckfamily 發表於 18-12-12 21:43
佢答我唔知道,跟住叫我取消張卡,再寄張新比我

新卡未被盜用時, 咁你未過期仍然有效嗰張卡可以用嗎?
天空之城, 快樂之地

侯爵府

Lihoma 發表於 18-12-12 21:44
我老公試過,收到銀行短訊話交易唔成功,但佢根本無用過張卡,打電話去問,好似話有人做網上交易想過1蚊數 ...

係咪比人用PayPal 過數?

侯爵府

PCCW2319 發表於 18-12-12 21:44
新卡未被盜用時, 咁你未過期仍然有效嗰張卡可以用嗎?

張舊卡12月到期,我收到張新卡,仲未確認新卡,張卡我好少用,所以唔知係咪仲用到,照常理應該可以用到12月尾

子爵府

ckfamily 發表於 18-12-12 21:45

其實用pay pal 並非特別安全

琥珀宮

ckfamily 發表於 18-12-12 19:49
我有張信用卡登記過PayPal,呢張卡最近就到期,銀行已經寄左張新卡比我,但我唔得閒未確認新卡,今日突然收 ...

新舊卡同一個卡no.,可能係舊卡資料被盜取,用舊卡做假交易,若舊卡已過期,銀行跟卡no.就當新卡交易check到未確認

男爵府

好大機會係paypal verify你將卡係唔係valid而收你$1
如果佢收到, 即係將卡valid, 佢會退返$1俾你
唔係盜用

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

ckfamily 發表於 18-12-12 21:45
銀行無講,只係話筆數喺海外有人想過。

侯爵府

tumpling 發表於 18-12-12 21:53
好大機會係paypal verify你將卡係唔係valid而收你$1
如果佢收到, 即係將卡valid, 佢會退返$1俾你
唔係盜用 ...

吓,咁都得,真係唔知道佢哋可以咁樣收入錢

大宅

危險

首頁

尾頁

跳至