論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問問各位,你地工人會吾會自己去街?
因為今日突然有事回家
回到家吾見工人whatsapp佢,問佢在家?佢話係屋企
我whatsapp話,I am in home can’t find you
之後佢話佢落左樓下7-11
佢3分鐘就衝反上來
但工人系米正常出街要通知我?

男爵府

回覆樓主

咁佢平時工作包唔包括落街買餸煮飯先?如果煮煮下飯無豉油,你覺得佢應唔應該落街先?

男爵府

cometingliu 發表於 18-12-13 08:44
咁佢平時工作包唔包括落街買餸煮飯先?如果煮煮下飯無豉油,你覺得佢應唔應該落街先?
...

包,但只系平時佢有講
今次無
Wts佢又講佢系home
有d怪

男爵府

無糖車厘子 發表於 18-12-13 09:38
包,但只系平時佢有講
今次無
Wts佢又講佢系home

突然想飲思樂冰,哈哈

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我一定要姐姐出街前通知我
每日望住佢哋就充滿力量啦!

複式洋房

無糖車厘子 發表於 18-12-13 00:01
因為今日突然有事回家
回到家吾見工人whatsapp佢,問佢在家?佢話係 ...

佢咁樣可能已經唔係第一次(emoji)(emoji)(emoji)我姐姐就算落去買少少嘢都會先通知我

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我一定要姐姐出街前通知我x2

複式洋房

無糖車厘子 發表於 18-12-13 00:01
因為今日突然有事回家
回到家吾見工人whatsapp佢,問佢在家?佢話係 ...

要通知。
我試過百佳送貨沒人,姐姐自己去左街市傾計。
至此之後,要問有批准才可以落街。

大宅

明顯蝦你唔知,好大擔!

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

考慮出警告信

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

好明顯蛇咗落街。 在附近, 可做好多野, 做乜唔知。

小心佢帶人上來。 換人好過。

你係咪返工無人在家得工人? 咁你工人可做好多野。
廿幾年前, 酒店同事, Front Office need shift. 有日下午, 早走, 自己開門, 唔見個工人, 以為佢蛇咗落街, 因老公返工, 女返小學未放學。
點知入自己房, 工人同個黑佬在主人床大戰, 戰到mamm返來都唔知。 甘情景, 嬲到即炒工人, 連床都換埋。

寶石宮

2023年兔年勳章

lily-of-valley 發表於 18-12-14 00:44

引狼入室 炒得

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Poyau 發表於 18-12-14 01:00
引狼入室 炒得

Poyau    發表於 18-12-14 01:09

象牙宮

另一個同事, 老公返寫字樓, 老婆又係Front Office. 工人同個女2歲幾未入K1.
女好叻, 有問有答。
媽問女: 亞姐姐有無對你唔好? 打你?
女: 無呀。
媽: 姐姐有無帶人返來?
女: 有呀。
媽: 男定女呀?
女: 男。
媽: 佢係邊個? 來做乜?
女: 姐姐friend, 來tum我覺覺豬?
媽: tum你覺覺豬????咁佢地又做咩?
女: 佢地又覺覺豬。

鞋, 又炒。

男爵府

lily-of-valley 發表於 18-12-14 01:26
另一個同事, 老公返寫字樓, 老婆又係Front Office. 工人同個女2歲幾未入K1.
女好叻, 有問有答。
媽問 ...

好驚呀

男爵府

lily-of-valley 發表於 18-12-14 01:26
女好叻, 有問有答。
媽問 ...

好驚呀

寶石宮

2023年兔年勳章

女好叻, 有問有答。
媽問 ...

氹覺覺豬 炒得

伯爵府

回覆樓主:

我工人都自己無啦啦出左去架
不過我屋企無咩做
佢出去買d野或同fd吹一陣我都唔多理既
有時晚飯後什至問我女去唔去百佳行下
我味比20蚊我女同佢去shopping 囉

男爵府

sasatt 發表於 18-12-14 23:21
我工人都自己無啦啦出左去架
不過我屋企無咩做
佢出去買d野或同fd吹一陣我都唔多理既

無特別事發生?

男爵府

lily-of-valley 發表於 18-12-14 00:44

樓下保安應該吾比工人帶人上來我估

首頁

尾頁

跳至