如果你嘅被動收入來源仲高過份人工

goodbuyer80
|
你會唔會覺得成個人輕鬆左好多?對份工可有可無?
vet
|
goodbuyer80 發表於 18-12-13 01:02

仲使問梗係會啦
dlee_ca
|
Both are important.
yiqiyihui
|
當然會啦。香港地好多人都收租,印印腳唔駛做。爽呀。當然冇嘢做好無聊嘅,但可以追求理想和做自己真正喜歡的事
我愛Corina
|
會無咁擔憂,但唔會話份工作可有可無呀
LittleRoxie
|
goodbuyer80 發表於 18-12-13 01:02

因為我的被動收入已經夠駛
所以我選擇了做freelance
來打發時間
TMC3012
|
一定會, 冇負擔喎, 輕鬆好多
之前做part time 只返幾個鐘, 瞓醒先返工, 放工買餸返到屋企都係5點幾, 爽到爆
而家揾到長工, 真係覺得時間差好遠
SaBB
|

會舒服d , 不過工作還工作、仍會返工但會搵份輕鬆d , 吾冼為左加幾多薪或有無得升而愁。
十五樓師奶
|
LittleRoxie 發表於 18-12-13 07:47
因為我的被動收入已經夠駛
所以我選擇了做freelance
來打發時間

你請問你既被動收入是股票嗎?可否分享下
小可愛11
|

樓主,你講緊你份綜援同出租公屋份租金?
Poyau    發表於 18-12-13 14:42
Sumyeema1
|
vet 發表於 18-12-13 01:04
仲使問梗係會啦

樓主係為可以問問題而開bk account.
canies
|
阿媽係唔係女人?
yoshilovelove
|
都係錢黎 多多益善
goat
|
小可愛11 發表於 18-12-13 10:14
定係佢現金出糧份人工
babywater
|
小可愛11 發表於 18-12-13 10:14

小可愛11
|
Sumyeema1 發表於 18-12-13 10:18
樓主係為可以問問題而開bk account.

係,永遠拋條問題出來,無回應無互動!
紫色線
|
我99收租夠一大家人十一口過日子
都堅持日日返工 返去睇報紙 新聞 湊埋我二仔返工 ...
有人唔可以無咗份工 ...
洋洋
|
又係你
tsung
|
小可愛11 發表於 18-12-13 11:12
係,永遠拋條問題出來,無回應無互動!

goodbuyer80
|
回覆 小可愛11 的帖子

你說什麼?不太明白!