青少年女孩喜歡那種防風防水超保暖羽絨或外套,外遊用

sabun
|
去冷的地方旅行,有什麼牌子啱?耍不大舊老土的,保暖同防水防風
gloomy1115
|
Montbell?
dt204647
|
gloomy1115 發表於 18-12-13 07:40
Montbell?

Yes。
女皇駕到
|
sabun 發表於 18-12-13 07:37
去冷的地方旅行,有什麼牌子啱?耍不大舊老土的,保暖同防水防風

有幾凍?如果零度咁上下columbia都可以,真係堅凍就Patagonia。
alfreday
|
極度乾燥
TMC3012
|
superdry啦, 大把人著
最好係帶佢去自己揀, 有時估唔到佢想買乜款
sabun
|
女皇駕到 發表於 18-12-13 07:46
有幾凍?如果零度咁上下columbia都可以,真係堅凍就Patagonia。

去歐洲穿的比利時、荷蘭
sabun
|
TMC3012 發表於 18-12-13 07:58
superdry啦, 大把人著
最好係帶佢去自己揀, 有時估唔到佢想買乜款

喺,青少年啲taste好麻煩,我會和她去揀的,但想知那個牌子真的暖又妨風防水,然後和她一起揀款
sabun
|
alfreday 發表於 18-12-13 07:47
極度乾燥

呢個牌子有什麼賣點 去零度,大風雨地方適合嗎?
tsung
|
Superdry,North Face
Poyau    發表於 18-12-13 14:48
mcyw888    發表於 18-12-13 11:29
1998Ruby1998
|
年輕人最唔鍾意係著厚衫

Superdry 好多大學生都有著。North Face 都唔錯,不過我見男仔多 d 揀 North Face,亦有人著 Regatta、ASOS。我全部都未著過,所以唔清楚價錢同質量。
TMC3012
|
sabun 發表於 18-12-13 08:11
喺,青少年啲taste好麻煩,我會和她去揀的,但想知那個牌子真的暖又妨風防水,然後和她一起揀款
...

我自己買開運動牌子, 揀啲輕身又暖果啲

你睇佢鍾唔鍾意買牌子野啦
maymay220hk
|
Aigle
ipipipip
|

叫佢自己去揀

後生女的口味好難估
brindlewin
|

你要知佢朋友圈邊個牌子l N,因為唔止個trip著,基本上好多運動/便服牌子效果都好好,但價錢真係相差好遠。
sabun
|
ipipipip 發表於 18-12-13 09:04
叫佢自己去揀

後生女的口味好難估

大家都好了解青少年啲心態
MICMATL
|
仲要問清楚係咪肯著羽絨,我家大小姐說殘忍堅決唔會著羽絨,抓毛也不行,因為每次洗衣時都會有䘬毛脫落汚染海洋,一丶兩度䘬褸都可以,去落雪地方的話都唔知點算。
sabun
|
MICMATL 發表於 18-12-13 09:15
仲要問清楚係咪肯著羽絨,我家大小姐說殘忍堅決唔會著羽絨,抓毛也不行,因為每次洗衣時都會有䘬毛脫落汚染 ...

我那個也是不愛穿羽絨
cy101
|
帶埋佢去行街SHOPPING!!! 等佢自己睇/揀/買!
Ononluk
|
MICMATL 發表於 18-12-13 09:15
仲要問清楚係咪肯著羽絨,我家大小姐說殘忍堅決唔會著羽絨,抓毛也不行,因為每次洗衣時都會有䘬毛脫落汚染 ...

‘Save the duck’ 啱佢。都靚㗎