買鹽燈

mike89
|
有分真假嗎 屯門或者邊度有得賣

用黎送比人做聖誕禮物用,唔該jm
Sumyeema1
|
mike89 發表於 18-12-13 11:21

有咩特別用途?
crystal媽咪
|

請問係咩嚟㗎??有冇圖可以睇下??唔該
女皇駕到
|
我買過覺得唔好用,要長開,如果唔係會出水,但長開怕火燭。
mike89
|
女皇駕到 發表於 18-12-13 11:54
我買過覺得唔好用,要長開,如果唔係會出水,但長開怕火燭。

原來要長開
mike89
|
Sumyeema1 發表於 18-12-13 11:26
有咩特別用途?

唔知呀 純屬覺得靚,用途:聖誕禮物送比人當夜燈用
cbeyond
|

應該無真假, 係是否純鹽燈。
真鹽燈其實d鹽是可以食用的, 但為左無咁易溶及加強硬度, 聽過會有雜質加入
小曳人
|
係要長開,如果唔係就會濕...

我都想過買,但又係怕長開
聽講對氣管好
sambb
|
淘寶買, 幾年了。 “烏絲”燈泡香港難買到, 都要淘, 因是發熱的。 對氣管有無好, 真係唔知。 今年就咁放啲香氛油係隔離都揮發到, 間房好香。 安全性-就自由換左個有fuse插頭。

夏天唔開係會出水, 搵個膠袋密封住會好啲。
tsung
|
未聽過
cbeyond
|
小曳人 發表於 18-12-13 12:26
係要長開,如果唔係就會濕...

我都想過買,但又係怕長開

完全唔覺對氣管好, 我用左好多年。
不過燈光柔和, 人亦會平和d
mike89
|
cbeyond 發表於 18-12-13 12:58
完全唔覺對氣管好, 我用左好多年。
不過燈光柔和, 人亦會平和d

係呀,望住有種好安心好靜好暖既感覺
mike89
|
sambb 發表於 18-12-13 12:53
淘寶買, 幾年了。 “烏絲”燈泡香港難買到, 都要淘, 因是發熱的。 對氣管有無好, 真係唔知。 今年就咁 ...

意思係夏天包住收起 認真問可以放雪櫃嗎
sunnygirl
|
tsung 發表於 18-12-13 12:58
未聽過

未聽過 x 2
kc_01k
|
mike89 發表於 18-12-13 13:16

sorry, 睇倒想笑
mike89
|
kc_01k 發表於 18-12-13 13:21
sorry, 睇倒想笑

認真d
tansyneko
|
LM學嘢,第一次聽
cbeyond
|
mike89 發表於 18-12-13 13:16

我睇到都忍唔住
gigi19810326
|
我買過,亦掉左,覺得無特別,放放下,開開下,就覺得好似好阻地方
Poyau
|
Sumyeema1 發表於 18-12-13 11:26
有咩特別用途?

以備不時之需 ...