有冇人同我一樣, 一到冬天塊面就好乾?

kaytsangtst
|
每朝起身塊面都好乾, 仲有少少甩皮, 但平時唔會咁, 係一到冬天就好乾燥
sstepphanie
|
秋天就開始咁嫁啦,尤其而家天氣咁反覆
cbeyond
|
kaytsangtst 發表於 18-12-13 14:15
每朝起身塊面都好乾, 仲有少少甩皮, 但平時唔會咁, 係一到冬天就好乾燥

冬天濕度低, 正常呀
sandymama101
|
我做咗bellasonic好水潤,無出現甩皮情況。但都勁搽cream,唔敢偷懶
udonnut
|
冬天係特別乾燥架啦! 搵啲野搽下啦
lawgabbi
|
回覆 kaytsangtst 的帖子

係咪乾性肌膚?
jujufff
|
試下搽油,我夏天都要用油
kaytsangtst
|
回覆 udonnut 的帖子

唔知搽d咩好, 我有諗過用bio-oil, 但又驚會好油咁
kaytsangtst
|
回覆 lawgabbi 的帖子

唔係呀, 我淨係冬天先係咁
asa2012
|
kaytsangtst 發表於 18-12-15 10:35

我用過玫瑰花油(有個跳芭蕾舞女仔個牌子)加入lotion/ cream入面,會潤好多)
sunnypoon
|
kaytsangtst 發表於 18-12-15 10:35

我有用呢隻喎,其實唔會話好笠,我相反覺得啱啱好,用完塊面會冇咁緊
cbeyond
|

油, 唔吸收的
企鵝大隊長
|
上年轉左用薏仁水凝霜之後都無乜點乾,就算去韓國旅行都係搽佢,無乾到爆拆
sophialihk
|
kaytsangtst 發表於 18-12-13 14:15

用了一個月loreal保濕安瓶...touchwood到依家皮膚都唔乾好水潤