自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

Bebetterme 發表於 18-12-13 21:31
其他方面佢都肯付出
只係自己有時心理唔平衡,會唔順氣點解成日要我做
諗下諗下會好嬲,嬲佢身為男人咁怕 ...

結婚相對生兒育女,已經係小事,生埋小朋友,真是見真章,自己真是要考慮清楚,既然他專一,對你好,尊重你,那麼你不能太計較,你也要為你自己的婚禮付出,自己有能力,是好事!祝福

珍珠宮

Bebetterme 發表於 18-12-13 20:27
大家結婚前有猶豫嗎?

我同男朋友拍左7年拖

妳同佢相處已經都有7年,7年的相處,妳清楚他在妳生命中的好與壞的影響。

大宅

bbkk707 發表於 18-12-15 07:25
想起當年結婚,99事事故意挑剔,C6又要聽佢話,真係火都嚟呀。有一刻唔想嫁。。。但最後都嫁俾佢,因知佢 ...

.

大宅

Bebetterme 發表於 18-12-15 14:13
你提起99,我都想講男友果家人都係令我卻步既原因之一

我唔係想數佢地,不過佢父母係好基層果種,零文化 ,尤 ...

咁大負累,我會早走早著

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我係網上聽過一個婚禮,結婚擺完酒個晚,個新娘就捉左佢班姊妹玩通頂,期間喊住係咁呻佢老公點樣只係識講唔識做,個婚禮大部分都係新娘攪,個99又點樣狗眼看人底。。
個老公擺完酒只係問佢老婆問佢今晚會唔會返屋企,之後就冇理佢

佢地拍左拖十年以上,我估應該係個新娘唔想止蝕或者想快d生仔先迫住嫁,但我諗佢以後仲有排捱,個新娘先得廿尾,所以樓主你都考慮清楚先好結,嫁得衰仲慘過唔嫁

珍珠宮

不用一齊住或婚禮可以順自己意思已經可以蓋過他家人的大部分缺點。
男友對他家人的負擔重嗎?最好末嫁前清楚先。

佢怕煩,你話曬事還好,最緊要不是你忙完佢才多多意見。

大宅

Bebetterme 發表於 18-12-13 20:27
大家結婚前有猶豫嗎?

我同男朋友拍左7年拖

有呢種感覺即是你地唔夾,你要諗清楚,係幾十年嘅事呀!
我結婚個時係好開心好期待,係諗rundown煩D啫,唔會有猶豫!

翡翠宮

回覆樓主:

平時已經咁多不滿
結什麼婚

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

咁既話我建議你真係考慮下喇,我結婚既時候都係開開心心既

大宅

,

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

子爵府

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bbkk707 發表於 18-12-15 07:25
想起當年結婚,99事事故意挑剔,C6又要聽佢話,真係火都嚟呀。有一刻唔想嫁。。。但最後都嫁俾佢,因知佢 ...

一樣
唯有自己硬淨D, 有經濟能力就係你既子彈

早2-3月個前, 同99姑9 反左面, 宜家99 有D想和解
琴日, 姑9打比 C6話99 感冒
C6叫我煲湯比 99
我即刻話: 99 話有大伯佢好安心麻, 又話佢叫大伯做乜, 大伯就做乜... (一句: 有冇我地都得)

心諗, 呢個愚孝仔, 我如果跟佢地黎玩, 一定比佢玩死..
我咁難得爬出呢個窿, 又要我走去入去, 自尋死路/煩腦..NO WAY

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

靚寶 發表於 18-12-14 17:59
我識有個男人係咁,不過佢老婆好enjoy照顧佢,因為佢老婆天生鍾意照顧人
...
最怕要照顧佢之餘, 仲老馮睇埋佢屋企人
因為佢乜都依賴你, 覺得你係 SUPERWOMAN
我C6 就係咁,
平時我負責 做軍司同行動組組長, 乜都係我

一次 反面..令到男家 乸手唔成世

反正, 原來我做左咁耐好人, 係佢地心目中都不及一個廢柴大伯

心淡啦,

, 我宜家Q埋對手等睇戲

首頁

尾頁

跳至