自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

mercurycc 發表於 18-12-13 22:33
買有溫度較果款,
自己會訓前開等個被窩暖左一上床對腳好快暖,
跟住會自動關的,

我在日本城買咗張電暖墊,但開咗成個鐘都唔太熱嘅,只係微微暖咋

子爵府

做多啲運動排下汗 通下淋巴, 每晚用薑粉浸腳
另外睇中醫調理身體要睇一個長時間先有效果架。我之前睇經痛。都睇左成大半年加針灸先有效

象牙宮

yankebe1314 發表於 18-12-13 22:36
咩牌子
好多牌子選擇。
我用sgl 德國牌子買左好多年。

珊瑚宮

celiagrace 發表於 18-12-13 22:39
另外睇中醫調理身體要睇一個長時間先有效果架。我之前睇經痛 ...

唔係應該用薑皮咩

侯爵府

蓋左一張毛巾被先蓋棉被,或者舖毛巾被喺底

瞓前掉個暖水袋入被窩暖左床先

象牙宮

cibewong 發表於 18-12-13 22:38
我在日本城買咗張電暖墊,但開咗成個鐘都唔太熱嘅,只係微微暖咋
唔知你果款係點,唔同牌子唔同掛,
我張如果開1度係微暖蓋理被,
訓時唔覺熱,如果3度就會熱到訓唔到,
暖被我會開大d, 快暖d,自己唔會長開訓的。.

男爵府

美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

另外睇中醫調理身體要睇一個長時間先有效果架。我之前睇經痛 ...

薑粉放幾多同埋加幾多熱水?
邊度有得買薑粉

男爵府

mercurycc 發表於 18-12-13 22:46
唔知你果款係點,唔同牌子唔同掛,
我張如果開1度係微暖蓋理被,
訓時唔覺熱,如果3度就會熱到訓唔到,

可唔可以俾你用緊嗰個牌子我 係唔係千色店買?
thx

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

good_pig 發表於 18-12-13 21:16
做運動

x 2

做運動,才能把身體血氣運行~

good_pig    發表於 18-12-13 23:02
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

象牙宮

yankebe1314 發表於 18-12-13 22:48
可唔可以俾你用緊嗰個牌子我 係唔係千色店買?
thx
牌子就係Sgl,我呢款都唔知重有無出,
去屯門Aeon,超市下一層好多牌子放晒出來,有特價。
睇下消委會報告,不過都幾年前。
https://news.mingpao.com/ins/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20151116/s00001/1447641926015/%e3%80%90%e6%b6%88%e5%a7%94%e6%9c%83%e3%80%919%e6%ac%be%e9%9b%bb%e7%86%b1%e6%b0%88%e6%9c%aa%e7%ac%a6%e5%ae%89%e5%85%a8%e6%a8%99%e6%ba%96-%e5%9c%8b%e7%94%a2%e3%80%8c%e5%8c%97%e6%ad%90%e7%89%8c%e3%80%8d%e6%9c%80%e5%9a%b4%e9%87%8d

大宅

回覆樓主:

之前見有人分享過用風筒吹暖個被窩,同埋吹熱對腳,唔知使唔使用巾包一包以防太乾

子爵府

回覆樓主:

覺得做運動無乜用。我一星期五日跑步、游水,一冬天都係手腳超凍。

珍珠宮

回覆樓主:

我入咗被竇一陣個身暖哂,但瞓到半夜對腳仲係凍冰冰成隻疆屍咁,想買暖水袋以前用過漏水,睇嚟要買暖顫

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

飲薑茶,一到凍天就飲,當水飲,有薑茶粉賣,衝熱水就得,我係夏爾手腳都唔熱個啲,到凍天手腳會凍到訓唔到,飲薑茶會好好多

男爵府

lokyan0901 發表於 18-12-14 01:05
飲薑茶,一到凍天就飲,當水飲,有薑茶粉賣,衝熱水就得,我係夏爾手腳都唔熱個啲,到凍天手腳會凍到訓唔到 ...

有冇得買現成因為自己唔識煲

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

yankebe1314 發表於 18-12-14 01:07
有冇得買現成因為自己唔識煲

唔駛煲架,有現成薑茶粉賣,沖熱水就ok

男爵府

lokyan0901 發表於 18-12-14 01:16
唔駛煲架,有現成薑茶粉賣,沖熱水就ok

Where can buy?

男爵府

做艾炙蒸身有冇用??定睇多排中e好

珊瑚宮

yankebe1314 發表於 18-12-14 05:00
Where can buy?

iherb

伯爵府

回覆 yankebe1314 的帖子

和田 - 和田日本唐辛子保健貼8'S 黃色 (呢隻發熱架)(貼住腳訓好好訓)
https://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/%E7%A9%8D%E5%AF%8C%E5%89%B5%E6%84%8F/s/H5707001/%E8%AD%B7%E7%90%86%E4%BF%9D%E5%81%A5/%E8%AD%B7%E7%90%86%E4%BF%9D%E5%81%A5/%E5%80%8B%E4%BA%BA%E8%AD%B7%E7%90%86%E7%94%A8%E5%93%81/%E8%B6%B3%E9%83%A8%E8%AD%B7%E7%90%86/%E8%B6%B3%E8%B2%BC-%E8%B6%B3%E8%86%9C/%E5%92%8C%E7%94%B0%E6%97%A5%E6%9C%AC%E5%94%90%E8%BE%9B%E5%AD%90%E4%BF%9D%E5%81%A5%E8%B2%BC8S-%E9%BB%83%E8%89%B2/p/H5707001_S_02104?source=igodigital

花王 - MegRhythm - 蒸氣溫熱安睡貼 - 夢幻薰衣草香 (貼背,頸對下果個位, 發熱架好舒緩肩頸好舒服)
https://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/%E8%8A%B1%E7%8E%8B%E5%AE%98%E6%96%B9%E6%97%97%E8%89%A6%E5%BA%97/s/H0638001/%E8%AD%B7%E7%90%86%E4%BF%9D%E5%81%A5/%E8%AD%B7%E7%90%86%E4%BF%9D%E5%81%A5/%E9%86%AB%E8%97%A5%E7%94%A2%E5%93%81/%E5%86%B7%E7%86%B1%E5%A2%8A%E5%8F%8A%E9%99%8D%E6%BA%AB%E8%B2%BC/MegRhythm-%E8%92%B8%E6%B0%A3%E6%BA%AB%E7%86%B1%E5%AE%89%E7%9D%A1%E8%B2%BC-%E5%A4%A2%E5%B9%BB%E8%96%B0%E8%A1%A3%E8%8D%89%E9%A6%99/p/H0888001_S_10060172

黑金傳奇 - 台灣黑金傳奇4合1 黑糖薑母茶 20%增量裝 550g 15粒 (沖左紅茶包, 再加呢隻就得) (朝早返工時沖來飲, 糖我用 1/4 - 1/2粒左右, 我怕甜得滯, 有時另外自己再額外加少少薑粉加強佢)
https://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/NANA-MALL/s/H5859001/%E8%AD%B7%E7%90%86%E4%BF%9D%E5%81%A5/%E8%AD%B7%E7%90%86%E4%BF%9D%E5%81%A5/%E4%BF%9D%E5%81%A5%E7%94%A2%E5%93%81/%E4%BF%9D%E5%81%A5%E9%A3%B2%E6%96%99/%E5%8F%B0%E7%81%A3%E9%BB%91%E9%87%91%E5%82%B3%E5%A5%874%E5%90%881-%E9%BB%91%E7%B3%96%E8%96%91%E6%AF%8D%E8%8C%B6-20%E5%A2%9E%E9%87%8F%E8%A3%9D-550g-15%E7%B2%92/p/H5859001_S_SP109

立頓 - 立頓黃牌精選紅茶茶包 25片裝 (求其邊隻紅茶包都得, 呢隻最易買到)
https://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/Unilever-/s/H0322001/%E8%B6%85%E7%B4%9A%E5%B7%BF%E5%A0%B4/%E8%B6%85%E7%B4%9A%E5%B8%82%E5%A0%B4/%E9%A3%B2%E5%93%81-%E5%8D%B3%E6%B2%96%E9%A3%B2%E5%93%81/%E8%8C%B6%E5%8C%85-%E8%8C%B6%E8%91%89/%E7%B4%85%E8%8C%B6-%E8%8C%B6%E5%8C%85-%E8%8C%B6%E8%91%89/%E7%AB%8B%E9%A0%93%E9%BB%83%E7%89%8C%E7%B2%BE%E9%81%B8%E7%B4%85%E8%8C%B6%E8%8C%B6%E5%8C%85-25%E7%89%87%E8%A3%9D/p/H0888001_S_10009090

IHERB 薑粉
https://hk.iherb.com/pr/Simply-Organic-Ginger-1-64-oz-46-g/31426

首頁

尾頁

跳至