跳至
[元朗區] K 1全部後備

首頁

尾頁

大宅

應該點好呢?勁失望又唔糸in得差喎。

大宅

mybbkit 發表於 18-12-13 23:44

每間幼稚園收人準則耐人尋味,過左註冊日會好多電話打來,樓主報左幾多間???

大宅

每間幼稚園收人準則耐人尋味,過左註冊日會好多電話打來,樓主報左幾多間???

男爵府

你報左邊幾間? 好多仲要等到下星期先知結果

男爵府

間間幼稚園收生準則都唔同, 亦無一定/一致嘅準則. 後備即仲有機會. 幾年前經歷過, 又係得後備, 但到註冊日完就慢慢開始收到幼稚園嘅電話. 最後由後備生變做正生. 我期間有交信比學校, 唔知係咪有幫助, 感恩最後我想選擇嘅其中一間幼稚園都收左. 所以唔洗太擔心! 過左註冊日就會有好多位放返出嚟. 或許有機會唔係你想入果間, 又或者你想入果間收小朋友, 好講彩數.

大宅

ch14kwok 發表於 18-12-14 08:29

每間幼稚園收人準則耐人尋味,過左註冊日會好多電話打來 ...

我報左4間吖,最後一間下星期先知,不過打定輸數多了

大宅

CaCa0919 發表於 18-12-14 09:50
間間幼稚園收生準則都唔同, 亦無一定/一致嘅準則. 後備即仲有機會. 幾年前經歷過, 又係得後備, 但到註冊日 ...

Thanks我都試一試寫信先,註冊日都會打去既

大宅

回覆樓主:

係囉。我有間覺得冇機,收到信都冇拆,點知正取。第二次玩呢個遊戲,覺得準則真係無。兩歲細路,廿分鐘左右interview,除左特別叻及特別慢係睇得出,其實有乜表現可言。覺得最緊要係月份岩(大既係11月b感受至深),其次係家長理念合。

樓主唔洗太擔心,當年龍細b全waiting最終都有書讀。最緊要唔好俾呢啲“競爭”影響到。

大宅

tigamama 發表於 18-12-14 12:16
係囉。我有間覺得冇機,收到信都冇拆,點知正取。第二次玩呢個遊戲,覺得準則真係無。兩歲細路,廿分鐘左右 ...

Thanks希望啦。再唔系下年先讀做大b

大宅

試下in華恩呀
我同你一樣,報左6間,因為撞時間關係只去左4間

結果係全部 全日後備

到上個星期二知道華恩仲收表就即去交,星期三面試,星期六已經收到信收左全日。呢間今年既評語幾唔錯,轉左校長老師,好有愛心

大宅

Taffiecc 發表於 18-12-14 17:39

試下in華恩呀

請問糸未天水圍個間吖

大宅

mybbkit 發表於 18-12-14 17:59
請問糸未天水圍個間吖

係呀 天華果間

大宅

mybbkit 發表於 18-12-14 17:59
請問糸未天水圍個間吖

世德都仲收表 可以試下

複式洋房

一定會有位剩下,我朋友在4個offer,最終會選一個,即有3個會放出來。可能不少人有2個或以上的offer,在考慮不同因素中,如AM 、PM、校名氣。有些會去了親子活動體驗了後才抉擇,所以不要灰心,一定可以的。

複式洋房

這邊in了4間,暫時1間waiting1間唔收,仲有兩間要等下星期先有結果=口=
這個星期又會幾難耐的了,唯有多些帶小朋友出去玩⋯

大宅

寫求位信有幫助咖,我仔仔in 3間又係全部後備,我寫左信去最心儀果間幼稚園同埋喺留位日前一日打去學校問會唔會有機會有小朋友唔留位可以補上,到左留位日既晚上收到幼稚園通知有位收左,你都試下或者有幫助加油

別墅

細B ?

珍珠宮

大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

唔好意思,我想問下各家長k1註冊要父母id copy(私校)?thanks

男爵府

我報果幾間全部要21號先知
等待既心情真係唔好受

大宅

等等等。。in 左六間,兩間 on waiting list, 重有四間要等聽日同後日先知!好難受,眼見我個女 In 得幾好,有問必答,所有遊戲都岩晒,竟然都唔收,所以都幾失望下。。

首頁

尾頁

跳至