造窗簾一般幾耐起貨

麵包
|
上門度尺後一般造起大約需要幾耐呢?
dlee_ca
|
Curtain or Blind?
oceandeepsea
|
10日度,無特別追間鋪
Poyau
|
兩星期左右
stkl
|
訂造窗簾以成間屋計,4—7日可起貨
麵包
|
dlee_ca 發表於 18-12-14 05:18
Curtain or Blind?

請問兩款分別要幾耐呢?tks
mei524
|
睇鋪頭有冇你要個隻料,
有就 4~7日,
重要間鋪頭沒太多訂单計
kavenzou
|
要睇你揀塊布有無貨
點解吾問返間鋪?
SaBB
|
麵包 發表於 18-12-14 05:07
上門度尺後一般造起大約需要幾耐呢?

4-7 日
tsung
|
stkl 發表於 18-12-14 20:26
訂造窗簾以成間屋計,4—7日可起貨

好快喎
stkl
|
tsung 發表於 18-12-15 12:36
好快喎

如果你睇中塊布料,鋪頭有現貨。以成間屋計(3房2廳),每個窗都係中間開,都係10幅布簾。如果師傅熟手,由裁布到車起,直行直線,半天都可以起到貨。
wcpcelia    發表於 18-12-15 21:43
tsung    發表於 18-12-15 14:39
stkl
|
麵包 發表於 18-12-15 08:16
請問兩款分別要幾耐呢?tks

窗簾要睇下你揀嘅布料鋪頭有無貨,如果有貨,做最普通嘅款式,由裁布到車起,半日都可以起到貨。不過都要睇舖頭多唔多訂單同肯唔肯趕俾你,鋪頭通常都會預多幾日時間先交貨俾你。如果揀嘅布料鋪頭無貨,要同香港布行訂,如果布行香港有現貨,落單後隔日可以送去鋪頭。如果布行香港無現貨,要同外國布行落單再運來香港要7—10日,再加埋車好要預2個星期先可以有貨。Blinds 全部交俾廠做,如果是百頁簾、垂直簾由落單到做好再送去舖頭,要3-4日時間,通常舖頭都會預多幾日時間先交貨俾你。
無話可說
|
香港10日,淘寶3日搞掂了
ilovemytwins
|
有現貨本身無乜單,一日已經起到。我屋企曾經開窗簾鋪的。
stkl
|
ilovemytwins 發表於 18-12-15 16:46
有現貨本身無乜單,一日已經起到。我屋企曾經開窗簾鋪的。

行家喎!我屋企都係開窗簾鋪,而家都仲做緊,不過無係香港做。