折的士有冇試過呢個情景

小豬Pigpig
|
本來得自己一個人折,已經等好耐,咁有條友又加入企你後邊折,過左一陣,佢鬼鬼鼠鼠咁在行左去你前面折⋯⋯(唔知有冇人明)比著你會否又行返條友前面呢
Fishqqma
|
又冇喎
BGCOME08
|
我覺得呢D人好衰格,明明見到有人等先,專登行去人哋前面截。

我唔會再行响佢前面,既然等咗咁耐都冇,我會行去第二度截。
小豬Pigpig
|
BGCOME08 發表於 18-12-14 07:50
我覺得呢D人好衰格,明明見到有人等先,專登行去人哋前面截。

我唔會再行响佢前面,既然等咗咁耐都冇,我 ...

係呀,我行左去第二條街折
wcpcelia    發表於 18-12-16 15:12
moniqueee
|
我明你講咩,即係你喺街中間佢喺街尾,佢就行返去街頭截嘛?

成日都遇到!!!!尤其係啲旺區
小豬Pigpig
|
moniqueee 發表於 18-12-14 07:52
我明你講咩,即係你喺街中間佢喺街尾,佢就行返去街頭截嘛?

成日都遇到!!!!尤其係啲旺區

係喇,雖然奈佢唔何,但心有d激氣
ahpoo
|
小豬Pigpig 發表於 18-12-14 07:44
本來得自己一個人折,已經等好耐,咁有條友又加入企你後邊折,過左一陣,佢鬼鬼鼠鼠咁在行左去你前面折⋯⋯ ...

我會call的快過佢
petitsomeone
|
試過。

同老人家一齊等的士。
條友專登走去我地前幾廿步去截的士。

最後的士司機離遠見有老人家,都係駛埋嚟我地上先。
keikeicat
|
通常都係啲年青至中年嘅男人,有啲仲係西裝友
keikeicat
|

Del

keikeicat
|

Del

keikeicat
|
小豬Pigpig
|
keikeicat 發表於 18-12-14 10:19

今朝嗰個正是中年男人
JoanC
|
其實又無咩好激氣,又唔係排緊隊,佢又確實係行咗去另一個位。通常等得緊,我會 app 搵車,費時等。
JoanC
|
咁又無乜好激氣,大家確實唔係排緊隊,佢又行咗去另一個位。我依家等一陣無的士,就即刻開 app 搵車,費時再等。
keikeicat
|
小豬Pigpig 發表於 18-12-14 11:42
今朝嗰個正是中年男人

因為我遇過唔少
冬瓜籽
|
經常遇到
Poyau
|
見慣不怪
港式奶茶