會唔會留意奶粉出產地?

eso502
|
平時都唔覺有人問,但見d廣告都會講邊到出產,但其實有冇jm會留意?
sakura888
|
eso502 發表於 18-12-14 12:12
平時都唔覺有人問,但見d廣告都會講邊到出產,但其實有冇jm會留意?

一定會!
HOPEFORBB
|
回覆 eso502 的帖子

ireleu
|
會睇埋呀,通常都係搵外國牌子多
Nbs
|
我無呀,我都係比大牌子 (能x 同 illuxa), 無諗過貪平試其他牌子
Nikitang1111
|

tsellen
|
有留意,國家水平高既當然好d
ami703
|
會呀,但來來去去都係個幾個國家既奶粉比較好
senchacha
|
個人覺得歐洲奶粉有信心d,食緊illuma都係愛爾蘭出產
yeeeeeeee
|
點都會睇一睇既,但係香港賣得既都OK,搵返隻夾到BB就OK
estherfu
|
無特別去揀出產地,但如果出產地唔岩心水既,揀奶粉之前已經西走左
leecting
|
睇過下呀,通常揀返外國出產就得,唔好揀D產地有問題既就可以
pianna
|
我仲會去D 產前講座試下飲, 有D太甜我都唔會比BB飲
kmbb519
|
Nbs 發表於 18-12-14 21:40
我無呀,我都係比大牌子 (能x 同 illuxa), 無諗過貪平試其他牌子

same same
我都唔會考慮/留意唔太出名果d 最後我係揀左雅培
JD930
|
kmbb519 發表於 18-12-22 12:28
same same
我都唔會考慮/留意唔太出名果d 最後我係揀左雅培

哈哈
ice-lemon
|
會,自己會揀牛奶出名既產地比bb
而家bb 食s26 食愛爾蘭
JouR
|
pianna 發表於 18-12-21 11:32
我仲會去D 產前講座試下飲, 有D太甜我都唔會比BB飲
係呀, 有得試, 又有野送, 之前先報過美X臣個個產前講座都係
HSNanny
|
會! 至少大6奶粉就唔會買~
課長
|
JouR 發表於 18-12-26 10:17
係呀, 有得試, 又有野送, 之前先報過美X臣個個產前講座都係
我鍾意用佢地個個U型枕, 幾舒服