自由講場

跳至

首頁
34567...18

尾頁

伯爵府

vpo0615 發表於 18-12-14 14:12
呢D人, 就係當自己仔囡係寶, 人哋個仔囡係草...
點會任由小朋友去攪D幫人買嘅貨物? ...

冇錯,就係嬲呢種感覺。覺得佢縱容自己小朋友搶走我仔鍾意的米奇。

雖然事實我仔係唔知、冇唔開心。(我老公都係話小朋友冇唔開心就算啦)

珍珠宮

回覆樓主:

嘢又唔俾人,錢攞咗唔還,你朋友同強盜無分別!

男爵府

樓主,你朋友住火星的嗎?

珍珠宮

OforOsaka 發表於 18-12-14 14:24
冇錯,就係嬲呢種感覺。覺得佢縱容自己小朋友搶走我仔鍾意的米奇。

需然事實我仔係唔知、冇唔開心。

佢最終有無比返D錢你?

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

你個朋友真係.....
個幾百蚊就當送俾佢個女做聖誕禮物, 慢慢玩

水晶宮

回覆 OforOsaka 的帖子

果個先傻呀, 同屈我比錢買嘢比佢仔女有咩分別?

男爵府

回覆樓主:

一係退錢,一係比貨,就算無盒都要!!!太過分!!

男爵府

我都有個咁既朋友, 所以好明白你講果句, 身邊人太就佢, 極度自我中心, 令到今日發生呢件事, 恃熟賣熟, 呢D 人唔識尊重身邊人, 保持距離啦, 佢得到件玩具, 冇左個朋友, 損失最大係佢, 幾百蚊睇清楚仲好

水晶宮

痴線!係我都嬲啦!又係佢自己話幫人買,真金白銀過咗數,就算我唔係送俾人,你都冇理由俾自己小朋友玩過先俾人呱

禁止訪問

牛年勳章

水晶宮

OforOsaka 發表於 18-12-14 13:07
我覺得佢一向縱開小朋友、應該本身諗住比自己仔女睇下買左d咩比我、然後小朋友見有玩具就拎左來玩。

人愈 ...

呢d朋友疏遠佢啦

複式洋房

回覆樓主

山長水遠要拎返屋企而$1都無收多 咁應成左朋友就無得咁講咁計架啦 幫人買野緊係要連原裝包裝咁比人 樓主你反應好正常 唔係小氣

侯爵府

2024年龍年勳章

你冇小氣。反而我覺得你好忍得佢,如果我係你,我會話佢㗎...
即刻疏遠佢喇...

子爵府

減齡達人勳章

似係想比自己小朋友免費玩一陣之後先比你
點知自己小朋友玩到唔肯放手
另一份盒都爛埋
無得扮原封不動咁比你

大宅

回覆樓主:

我都有幫朋友入迪士尼買野
買完之後我小朋友好興奮,我都會同佢講,係幫XX姨姨買架,唔可以搞(無論朋友自用或送禮好,我幫得佢買,就預左要完好咁拎俾人)
正路入得去買野都會買埋俾自己仔女架啦
你朋友咁樣做好不負責任

男爵府

回覆 OforOsaka 的帖子

你朋友都係順手幫你買,佢甘貪少便宜,呢件事後疏遠佢啦。你老公講得啱,兄弟姊妹都煩啦。佢甘計較運費,佢買時都enjoy...LA..
Anyway,我想起當年个好友去泰國替我買公仔,返黎先話要計埋車錢,又話个 frd要計埋油費,特登車佢出去。 cheap到痺

我又有个親戚去法國扭我叫佢代買 lv..,不但偷換我的 dust bag, 退税錢拖我成年話寄失左。

所以,君子之交淡如水

男爵府

開心吸收勳章 想生BB熱投 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

如果幫朋友係廸士尼買野, 預左要攞返屋企,再比人, 你FD都幾搞笑, 又唔係你特登WHATSAPP佢買野比你囝, 係佢主動請纓幫你買, 仲要收埋你錢,買完轉頭, 又話米奇佢囡鍾意唔比人, 另一樣又比佢小朋友折左黎玩, 等同擅自攞人地野冇咩分別(你比左錢, D野是你)咩叫唔知你攞黎送禮所以拆左盒, 本應連掂都唔應該比佢小朋友掂, 你FD全是歪理, 樓主, 唔好放上心, 依D朋友冇左也不會可惜.

翡翠宮

牛年勳章

回覆樓主

你個朋友好過份、襯尼件事疏遠佢啦,絕對唔可惜

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

msming 發表於 18-12-14 14:55
我諗如果你唔係事先已經畀咗錢佢, 佢應該唔會畀個仔咁樣拆開啲嘢嚟玩
...

係。一手俾錢一手交貨,佢比小朋友玩又拆埋盒,咁點俾錢?

公爵府

OforOsaka 發表於 18-12-14 14:06
如果佢開口話入去買翻隻米奇比我、我諗我唔會嬲、仲會話算啦唔駛特登去買、反正我仔本身都唔知買左比佢。
...

唔講都係一個問題,唔係話知你會話唔洗就唔講都,講入去買番係應該!我細個數學考試跳曬step寫到答案,老師一大個X 隔離寫“答案正確但請寫出每一個步驟”另外同我講唔寫清楚d step點知你係咪炒隔離,所以0分
你依個情況係“唔講鬼知佢係咪真係有心,定當你水魚”

首頁
34567...18

尾頁

跳至