想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第一次做IVF, 昨日放D3胎 (A+ and B+)本身有4個胚胎, 但兩個B-生長緩慢, 專家會再試下培養至D5, 可能未必雪到, 今次放兩個胎可以話係盡地一鋪。

醫生開咗7日 病假比我, 我想問各位通常放完胎抖幾多日返工?
雖然比咗7日,但我諗住休息五日就好,因為返寫字樓唔係太辛苦, 同埋聽人講臥床/休息太多都唔好。

平安夜公布結果, 而家我同自己同老公做好心理建設先. 我同老公講BB來唔來係緣份, 有好多因素令到唔得, 如果失敗都要收拾心情,過一個開心聖誕。

公爵府

Jannie1234 發表於 18-12-14 13:10
第一次做IVF, 昨日放D3胎 (A+ and B+)本身有4個胚胎, 但兩個B-生長緩慢, 專家會再試下培養至D5, 可能未必雪 ...

我自己當年星期六放胎,星期日休息
星期一如常返工放工
寫字樓工作,冇壓力

祝你好孕,平安夜收到天使的禮物

大宅

第一次做IVF, 昨日放D3胎 (A+ and B+)本身有4個胚胎, 但兩個B-生長緩慢, 專家會再試下培養至D5, 可能未必雪 ...

我第一次放胎後,連埋星期六日休息左6日,失敗了。今次星期六放胎,星期一八號風球照爬返工就成功左。綜合兩次經驗,其實平常心,唔好成日諗住型住,我覺得好啲。

祝你成功

複式洋房

我都覺得要平常心,我第一次放兩粒好好嘅雪胎,樣樣小心,又戒呢樣個樣,最後都無著床。第二次,醫生講到我唯一一粒可用嘅差差地,照放睇造化,我打定輸數,放完之後放一日假調整心情,之後生活如常,家務照做,結果竟然喜出望外,所以心情好緊要,放鬆啲,BB會痴實(emoji)(emoji)

複式洋房

多謝各位的鼓勵!!希望各位都如願以償!!

岩岩收到胚胎專家電話, 話剩下兩個胚胎都養唔到到D5, 所以要棄置, 即係已經無晒胚胎做IVF,
所以如果今次放胎唔成功,
今次IVF之路就完結啦。

複式洋房

Jannie1234 發表於 18-12-15 15:39

要得的話,一粒都足夠,放鬆心情,加油

複式洋房

Jm 我都係平安夜開獎呀!我11號放 day5, 放左幾日假,都係喺屋企煲劇打機,
尋日出咗街行左一日!
個肚間唔中會抽住痛,令我好擔心會係m...但個感覺同M又有d唔同,
希望今次bingo啦~

別墅

kiki903 發表於 18-12-16 10:04
Jm 我都係平安夜開獎呀!我11號放 day5, 放左幾日假,都係喺屋企煲劇打機,
尋日出咗街行左一日!
個肚間唔 ...

我係10號放,都係24/12開獎呀,我無放過假,不過依幾日覺得個肚吉吉地,唔知係咪心理作用⋯依一兩日覺得好攰⋯個頭暈暈地⋯⋯
我盡量每日都浸腳,有時飲下薑水⋯

複式洋房

BABYXLOLO 發表於 18-12-16 10:41
我係10號放,都係24/12開獎呀,我無放過假,不過依幾日覺得個肚吉吉地,唔知係咪心理作用⋯依一兩日覺得好 ...

希望我地一齊成功!

大宅

Jannie1234 發表於 18-12-15 15:39

我上年都係得兩粒,最後兩粒齊中

祝心想事成!

大宅

我同你同日放胎呀,你香港做?
我都會成日型住同諗住,要唔諗真係好難

複式洋房

回覆 cissylau 的帖子

多謝你!!
而家訓練到老公"有又開心,無又開心"的心理狀態 :D
我知到時到面對結果會好難(50/50嘛), 但我會比佢知無論點都好, 最緊要夫妻同心

複式洋房

kiki903 發表於 18-12-16 10:04
尋日出咗街行左一日!
個肚間唔 ...

Hello~放Day 5胎好叻呀! 我的胚胎活到Day 3咋
我由13號放SL放到星期三先返工, 每日都會訓下又出去行下
岩岩屋企下面有兩個大百貨公司, 每日最多有精神行一個百貨公司
最大感覺係肚痛,但因為之前幾個自然周期塞黃體素, 覺得係似黃體素副作用多。

祝大家平安夜迎接天使的禮物!!!

複式洋房

BABYXLOLO 發表於 18-12-16 10:41
我係10號放,都係24/12開獎呀,我無放過假,不過依幾日覺得個肚吉吉地,唔知係咪心理作用⋯依一兩日覺得好 ...

Hello!

我12/13放D3胎, D5凌晨感覺左下腹吉吉地, D5下午右下腹吉吉地, 今日D7如果起身行時,成個下腹會吉吉地
都唔敢諗太多, 因為我都用咗成年睇生殖科,知可能係心理作用!

我中醫話我宮寒,所以早晚要浸下腳, 都無咩食暖野, 因為唔知食咩好。

祝平安夜收到最大的聖誕禮物!!

複式洋房

cd20121103 發表於 18-12-16 23:47
我上年都係得兩粒,最後兩粒齊中

多謝你的祝福!!我都想一次過中兩粒呀

複式洋房

zuniceso 發表於 18-12-17 01:43

我同你同日放胎呀,你香港做?

係呀,我係仁安睇李教授既~
你都係香港做嘛?

祝你平安夜收到聖誕大禮

複式洋房

Jannie1234 發表於 18-12-17 21:06
Hello~放Day 5胎好叻呀! 我的胚胎活到Day 3咋
我由13號放SL放到星期三先返工, 每日都會訓下又 ...

瑪麗只肯寫一日SL俾我咋,其餘唯有攞自己假,
我10月抽卵嘅,抽到18粒,仲中埋個OHSS(emoji)搞到要宜家先擺到入去,
我呢幾日個肚成日抽住痛,又好眼訓,
不過尋晚見到底底有d白色分泌物,即刻好驚係將會嚟M,大喊咗一場
今日個肚依然係抽住痛,返工都係咁抽..同埋好攰,希望BB快d痴實! 我地一齊Bingo(emoji)

大宅

祝你平安夜收到份大禮物

大宅

回覆樓主:

我都係平安夜開彩 不過我係IUI

別墅

Jannie1234 發表於 18-12-17 21:14
Hello!

我12/13放D3胎, D5凌晨感覺左下腹吉吉地, D5下午右下腹吉吉地, 今日D7如果起身行時,成個 ...

但我依幾日覺得似要m黎既感覺,似第一日黎m個子宮好攰咁⋯⋯
中醫話可以飲薑水,你都可以試下⋯

首頁

尾頁

跳至