想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我不嬲period好準 ..29日一個cycle
6号clear blue check 到排卵
20 due day (m come )

3,5,6 有交功課

剛剛太心急走去用紅d綠d偷驗
紅d綠d分開兩個尿杯
原本八分鐘之後見到綠d冇野
掉咗之後15分鐘再走去睇多次垃圾桶見到綠d有淺控。
請問大家有啲咩意見呀?

用戶要求終止服務

有啦,綠d有線

伯爵府

montageyou 發表於 18-12-14 21:41

紅D咁淺,綠D條線唔會係咁,一般都是好淺的幻覺控,你條綠D的線似係紅D過左色去綠D喎。
你係咪用同一杯尿驗左紅再驗綠?或者曾經放埋一齊過?
排後8日未有咁快驗到,最快到11至12日呀!

別墅

ipcs 發表於 18-12-14 22:07
紅D咁淺,綠D條線唔會係咁,一般都是好淺的幻覺控,你條綠D的線似係紅D過左色去綠D喎。
你係咪用同一杯尿 ...

我係分開兩個杯驗的。
多謝你嘅意見 我都唔想畀咁大希望自己

伯爵府

montageyou 發表於 18-12-14 22:10
我係分開兩個杯驗的。
多謝你嘅意見 我都唔想畀咁大希望自己

我紅D要咁深色,綠D先有條唔係太深嘅線,你可以比較下同一日子的紅綠D顏色。

男爵府

你綠d似俾紅d染左色, 就算分開驗, 放埋一齊都會串色架

珍珠宮

回覆樓主:

第二日再驗啦~
我上個月都類似,dd+3驗,我雖然用同一個杯驗,但係先放入綠D,見無野,丟左,先再無聊試下放入紅D,點知紅D深粗,就執番綠D睇下,見到綠D有色,即放埋一齊影相啦~
當時都有jm話係串色,我就諗我唔係一齊放入杯喎~但最後我真係唔中喎~咁即係真係串色啦~雖然我唔明係邊度串架~不過真係串左,所以你第二日再驗下啦~唔好估估下~

複式洋房

新手一問,紅d係唔係驗排卵?
點解要紅,綠d一齊驗?

伯爵府

beamama2 發表於 18-12-16 01:59
新手一問,紅d係唔係驗排卵?
點解要紅,綠d一齊驗?

因為綠d較遲鈍可能差不多dd前1日至2日先見到有好淺好淺的控。
紅d係驗排卵,佢無論驗LH或hcg一樣會變深,反應會快過綠d,我地一般在dd前2至3日見到紅d快速加深就代表叫緊糊,當然有些人無bingo都會出現紅d 來經前加深,果d叫M前控,所以最後都要驗孕來確定是否懷孕。

複式洋房

ipcs 發表於 18-12-16 08:46
因為綠d較遲鈍可能差不多dd前1日至2日先見到有好淺好淺的控。
紅d係驗排卵,佢無論驗LH或hcg一樣會變深, ...

明白了,謝謝您!

首頁

尾頁

跳至