0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

知唔知雅培HMO個罐蓋係咪轉左包裝?
前日買左罐1號,啱啱想開發現個蓋唔同左,打開一睇竟然冇左支匙,我諗住可能放左喺奶粉入面,拉開鋁蓋睇下都係冇,我本想用舊匙,啲知又放唔落新罐嘅放匙位,搞到唔知用舊匙分量會唔會唔同,而家唔知仲要唔要新嗰罐好,但聽朝要沖奶,点算好,有冇人都要呢個問題?

大宅

crystalyucobb 發表於 18-12-15 00:16
知唔知雅培HMO個罐蓋係咪轉左包裝?
前日買左罐1號,啱啱想開發現個蓋唔同左,打開一睇竟然冇左支匙,我諗 ...

新匙係白色啊,你睇下底啲有無

大宅

回覆 yankin2001 的帖子

多謝你回覆,我上左雅培個網話換左新蓋同支匙喺奶粉入面,於是我同老公都撩左好耐,終於差唔多倒曬罐奶粉出黎喺最底揾到,点解可以放到咁入,攞到出黎罐奶粉都污糟曬

複式洋房

crystalyucobb 發表於 18-12-15 00:37
回覆 yankin2001 的帖子

多謝你回覆,我上左雅培個網話換左新蓋同支匙喺奶粉入面,於是我同老公都撩左好耐 ...

我通常會留返舊嗰個罐同匙先 用黎不新奶粉 因為有時新嗰罐支匙真係塞到好入 撩出黎都驚整污糟曬

大宅

回覆 Bee_1119 的帖子

Thanks! 我都要留返支匙下次用,好麻煩又唔衛生

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我都覺得好唔方便,拎又難拎左,係好難拎起罐野,又無左蓋底果塊野,之前我用果度黎刮平殼奶粉
大事化小, 小事化毛.........

大宅

回覆 kmbb519 的帖子

係呀,唯一改善左係支匙窄左可直接倒入奶樽,之前嗰支太大支我要倒入奶粉格度先!

首頁

尾頁

跳至