泵唔出奶,要用電泵同時用手按壓乳房先有奶出,是否正常?

Jagiya
|
如題
may_2006
|
Jagiya 發表於 18-12-15 05:21
如題

有機會喇叭size唔岩咼 要度下
dorisma9588
|
我覺得似個泵唔夠力多D. 我用medela 同用優合, D 奶柱差好遠.
Babygirl2012
|
Jagiya 發表於 18-12-15 05:21
如題

係一直都泵唔出定最近先泵唔出? 如果係最近先咁,個胸賬唔賬會唔會塞奶?
Jagiya
|
Babygirl2012 發表於 18-12-19 10:44
係一直都泵唔出定最近先泵唔出? 如果係最近先咁,個胸賬唔賬會唔會塞奶?
...

一直都唔出, 一定要加按摩先出

我尋日去配咗啱size的啦巴,但都係泵唔出
Babygirl2012
|
Jagiya 發表於 18-12-19 11:14
一直都唔出, 一定要加按摩先出

我尋日去配咗啱size的啦巴,但都係泵唔出

有無轉其他泵試下?有機會個力度唔岩你
生完幾耐?脹唔脹?有無硬塊?痛唔痛?
ykm103
|
dorisma9588 發表於 18-12-18 13:39
我覺得似個泵唔夠力多D. 我用medela 同用優合, D 奶柱差好遠.

請教一下, Medela 同優合邊個够力啲?
dorisma9588
|
ykm103 發表於 18-12-23 07:55

我覺得優合。 不過如果唔受力,可能會pump出血
hohoyin731
|
ykm103 發表於 18-12-23 07:55

優合強好多,但唔岩我用,我試過泵到起水泡
ykm103
|
dorisma9588 發表於 18-12-23 11:59
我覺得優合。 不過如果唔受力,可能會pump出血

謝謝~ 我陪月姐姐話我部優合唔够力, 叫我買medela

好彩問清楚, 咁我唔買了,自己一邊泵一邊按就算了
ykm103
|
hohoyin731 發表於 18-12-23 12:26
優合強好多,但唔岩我用,我試過泵到起水泡

謝謝

咁即係都要睇返自己受唔受得佢個力
sugarmama37
|
我用spectra s2+ & 9s, 力度用3已經有奶出,每次都係開頭每下泵嘅量多,明顯聽到水聲,過咗十分鐘到就要加埋按胸個量先有水聲,唔按就每下嘅量都好少,不過都有!
Jagiya
|
sugarmama37 發表於 18-12-24 03:48
我用spectra s2+ & 9s, 力度用3已經有奶出,每次都係開頭每下泵嘅量多,明顯聽到水聲,過咗十分鐘到就要加 ...

我用9s , 我都係頭一陣有奶出,之後好快無。 一定要按胸就出到奶。 我每日都胸痛手攰