有無人用緊Radico染得好有機草本染髮劑

tjbb168
|
唔知係咪我唔識用,染了一個鐘,第二天發現好似全部無染過,白髮無變,仍然係到。我第一次用這個牌子,之前第一㳄染其他牌子,無問題,今次是我第二次染髮。
TingTing
|
一個鐘?
呢隻說明書話要染幾耐呀?
sunnygirl
|
染一個鐘都上唔到色
dragon813
|
第一次二個鐘,完全唔上色,隔日再染又係二個鐘,大約上到三成色
dleelm
|
我都用過,真係染不到,說明書話停留越耐越好,可以護髪,但我真的接受不了,攪咁耐都遮唔到,嘥氣!
leavemealone
|
係要染好幾次,先逐漸上色, 之後仲要每個星期染一次,先至keep到啲色。 我之前係用其他 染髮劑, 但係個頭實在太痕,所以轉用呢一隻, 終於唔再痕
wcpcelia    發表於 18-12-16 16:18
dleelm
|
leavemealone 發表於 18-12-15 10:19
係要染好幾次,先逐漸上色, 之後仲要每個星期染一次,先至keep到啲色。 我之前係用其他 染髮劑, 但係個頭 ...
個個星期染起碼一個鐘?有無試過50惠?好似方便D,起碼不用開水攪。
|
dleelm 發表於 18-12-15 10:23
個個星期染起碼一個鐘?有無試過50惠?好似方便D,起碼不用開水攪。

試過50惠, 但係個頭都係痕 ,我估我對化學嘢敏感 ,但係radico呢一隻,我已經用緊第三盒, 一個月染四次都冇頭痕, 所以冇辦法染得耐都係要用呢一隻
angiecarl
|
leavemealone 發表於 18-12-15 10:19
係要染好幾次,先逐漸上色, 之後仲要每個星期染一次,先至keep到啲色。 我之前係用其他 染髮劑, 但係個頭 ...
咁都好吖, 可能佢真係天然用料呢, 唔傷頭皮
c9c9c9
|
我刀用緊類似嘅染髮粉,响萬寧買嘅,今日染第3次,2個鐘,開始上色,頭髮冇鞋頭冇痕。我三次係每隔2、3日咁染,因說明書話初期要密D
tsung
|
一個鐘
油麥麥
|

同印度染髮用的 henna 有咩分享?
妳地買幾錢?見一田賣緊$149.9/盒
tsung
|
leavemealone 發表於 18-12-15 10:26
試過50惠, 但係個頭都係痕 ,我估我對化學嘢敏感 ,但係radico呢一隻,我已經用緊第三盒, 一個月染四次 ...

littlemelody
|
leavemealone 發表於 18-12-15 10:26
試過50惠, 但係個頭都係痕 ,我估我對化學嘢敏感 ,但係radico呢一隻,我已經用緊第三盒, 一個月染四次 ...

你染完髮係咪唔可以著淺色衫呀? 你染得咁密,着淺色衫會唔會染㗎落啲衫度呢?
|
littlemelody 發表於 19-1-10 23:26
你染完髮係咪唔可以著淺色衫呀? 你染得咁密,着淺色衫會唔會染㗎落啲衫度呢?
...

我染完有著過白色衫,但唔覺件衫有色,可能我頭髮剛掂膊,所以唔覺,但抹頭髮嘅毛巾係有染左色,但洗得甩
littlemelody
|
leavemealone 發表於 19-1-10 23:51
我染完有著過白色衫,但唔覺件衫有色,可能我頭髮剛掂膊,所以唔覺,但抹頭髮嘅毛巾係有染左色,但洗得甩
...

宜家德福 Piego做緊promotion, 我都想買嚟試 ,因為我用開啲chemical染髮, 發現 啲頭髮甩得好犀利, 所以想試呢隻

用過嚴浩嗰隻飄然染髮劑, 真係把幾火染唔到嘅
|
littlemelody 發表於 19-1-11 00:08
宜家德福 Piego做緊promotion, 我都想買嚟試 ,因為我用開啲chemical染髮, 發現 啲頭髮甩得好犀利, 所以想 ...

你要預染好多次先上到色,呢d天然野好快甩色,要經常染先得
|
littlemelody 發表於 19-1-11 00:08
宜家德福 Piego做緊promotion, 我都想買嚟試 ,因為我用開啲chemical染髮, 發現 啲頭髮甩得好犀利, 所以想 ...

同埋啲色同色版嗰啲色係唔一樣, 我染棕色,但係出嚟係偏啡紅色
stawberry1803
|
tjbb168 發表於 18-12-15 09:16
唔知係咪我唔識用,染了一個鐘,第二天發現好似全部無染過,白髮無變,仍然係到。我第一次用這個牌子,之前 ...

我覺得好難用,用完個頭打曬結
不過我大肚,之前又漂完luk曬色
冇法子之下用,如果冇漂既位係冇乜上色
染完都係黑頂,激死
Tabo63
|
leavemealone 發表於 19-1-11 00:28
同埋啲色同色版嗰啲色係唔一樣, 我染棕色,但係出嚟係偏啡紅色
天然上吾到色/無咁易上色,咪會出黎淺幾度色。。