夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

RAY媽 發表於 18-12-19 09:49
係啦,我都唔明,有些甚至話有人愛自己就要知足,太睇少自己了吧?
樓主只係傻,唔愛應該早啲分手唔好浪費 ...

就當我唔知足啦..我都預左會有人咁話我..我只想把握僅餘既人生去令自己開心
以前既我太在意旁人眼光,太在意旁人感受
但我諗得好清楚,我唔想再咁樣去委屈自己

洋房

crystal媽咪 發表於 18-12-18 09:44
冇咩意見。
不過要分,唔會分唔到。大時大節講冇人性??咁過一排又元旦、又新年、又情人節……咁就一直都 ...

我岩岩打左我律師樓book左星期5見律師啦,我唔講其中一個原因就係想準備好晒啲野先
大時大節..其實我都好難挨...

大宅

SovieHsy 發表於 18-12-15 14:41
真係好難過..我以為時間耐左,我總有一日會愛佢,堅持左5年..到需要對一個生命負責既時候我先諗清楚,我唔 ...

你唔止唔愛佢,其實佢都唔見得愛你喎

男爵府

SovieHsy 發表於 18-12-15 14:57
依家我地兩個一齊做生意,明明所有野都係我一手一腳建立,佢只係係我安排好晒時候出現做對客果part,我都 ...

嗱,呢個先係死穴,呢個先係你唔鍾意佢嘅原因。我曾經都唔信邪,諗住搵個自己愛嘅會幸福,但事實話俾我知,搵個盤自己嘅才會幸福,尤其係有小朋友之後。

其實佢當你係秘書,點解你會覺得佢對你好?

男爵府

SovieHsy 發表於 18-12-15 19:29
唔係呀,係本身拍拖時已冇咩講,佢從來唔會陪我睇我鐘意睇既電視或戲,佢唔打機一重出廳就會霸住部電視睇 ...

點解你會覺得佢對你好?

大宅

既然你覺得自己一啲都唔愛你老公,決定要分開 ,咁我哋應該尊重你嘅意願 。不如你先諗下 ,你當初盤生意, 究竟 邊個做商業登記持有人, 係有限公司定無限公司 ?如果有限公司兩個都係董事, 你根本冇得唔分畀佢! 根據你所講 ,應該係做門市, 佢負責约2/3時間看舖,那又衍生另一個問題 ,除咗佢你有冇請其他夥記 ?如果第日你同佢真係分開, 計清條數,佢肯走, 你係咪另外請人看舖呢.? 抑或你自己做曬? 根據你所講 ,你現在負責1/3時間看舖加後勤已經佔咗成間公司好大嘅工作量 ,認為睇舖只係好小事 ,其實你都可能係忽略咗佢嘅付出 !如果自己一個人睇鋪 ,真係好辛苦 !以後如果你請街外人,你又放唔放心人哋現金交收?

男爵府

我明白你,我都計劃緊離婚
佢以前對我好,但結婚後開始變質
琴日鬧大交,佢推跌晒d鞋盒、掟野
我好驚,驚到手都震晒
佢話係我迫到佢咁⋯o個下驚覺原來怒火中燒既人可以咁恐怖
其實我死心了,唔止一次係咁,拍拖時都試過
而家準備離婚中
你地和平分手就好,如果唔係最後受傷既會係你自己

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

fungenergy 發表於 18-12-23 23:48
我明白你,我都計劃緊離婚
佢以前對我好,但結婚後開始變質
琴日鬧大交,佢推跌晒d鞋盒、掟野

因咩事鬧交?咁突然既?

無幾耐之前你仲感恩有個錫你既老公等你可以彌補父母既缺失⋯⋯

男爵府

回覆樓主:

未有bb想離婚問題不大,只是你兩問題的事,但有小朋友後想離,問題就很大很覆習

男爵府

littlefunpig 發表於 18-12-24 04:53
因咩事鬧交?咁突然既?

無幾耐之前你仲感恩有個錫你既老公等你可以彌補父母既缺失⋯⋯

禁止訪問

複式洋房

SovieHsy 發表於 18-12-16 13:25
但係我唔知應該點分好,雖然個人感覺上生意上既野都係屬於我,但屋企佢都有佢付出既金錢部分,而如果分開 ...

如果冇小朋友冇資產爭執,搵律師都係$3xxx左右全包,自己搞都要$1xxx仲未來來回回家事法庭交文件。
至於分居一年,當初律師樓嗰邊話我哋講佢哋就會信係分咗居一年。如果佢肯放手,你即刻已經可以簽紙。其實分居一年係雙方同意離婚,如果對方唔同意要兩年先可以

珍珠宮

王國教室勳章

我自己試過,經歷過,一個好愛自己但自己對佢無愛,係好難過日子,唔會開心。
俾我會離開。
一個人好愛你,好易,你好愛一個人就唔易

男爵府

SovieHsy 發表於 18-12-15 14:57
依家我地兩個一齊做生意,明明所有野都係我一手一腳建立,佢只係係我安排好晒時候出現做對客果part,我都 ...

咁聽落佢都唔係好愛你姐。
你想傾訴時,佢無聽。

別墅

SovieHsy 發表於 18-12-15 12:48
我同我老公拍拖結婚在於我黎講係因為佢對我好好,依家結左婚3年,中間我對佢其實唔係咁好,好多野我都好挑 ...

貢大獲?
諗清楚先至好結婚呀嘛⋯⋯
依家先至嚟後悔⋯⋯

伯爵府

2024年龍年勳章

SovieHsy 發表於 18-12-19 12:28
我岩岩打左我律師樓book左星期5見律師啦,我唔講其中一個原因就係想準備好晒啲野先
大時大節..其實我都好 ...

傾成點呀?

首頁

尾頁

跳至