論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

佢健康問題,日日要食鮮魚,菜瓜。日日問我拎錢買,我覺得出面petty cash少左好多錢。又要成日覆診。又要比診金。但做野都ok. 比你你續唔續?

別墅

kit2004 發表於 18-12-15 13:17
佢健康問題,日日要食鮮魚,菜瓜。日日問我拎錢買,我覺得出面petty cash少左好多錢。又要成日覆診。又要比 ...

不續,續後更嚴重

子爵府

佢健康問題,日日要食鮮魚,菜瓜。日日問我拎錢買,我覺得出面petty cash少左好多錢。又要成日覆診。又要比 ...

遲d 可能要補品

既然身體虛弱,不宜再做傭工,唔好勞役佢喇,叫佢回家休養,食d 好嘢,免煩!

wcpcelia    發表於 18-12-17 14:18

侯爵府

唔續,我最近換新工人,而家呢個比舊工人(做3年)好太多,早知一早換人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

唔續, 續咗, 仲有排孭住個藥煲。

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

情是故鄉濃 休養醫病最好回鄉

男爵府

種壞曬,只會越來越差。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

全心全意 發表於 18-12-16 21:47
種壞曬,只會越來越差。

都唔係縱,佢真係唔舒服,高血壓,call過兩次白車,之後食野就謹慎左。但日日要食鮮魚,菜依家都買多左。印尼麵公仔麵麵包佢冇再食。

男爵府

kit2004 發表於 18-12-16 22:01
都唔係縱,佢真係唔舒服,高血壓,call過兩次白車,之後食野就謹慎左。但日日要食鮮魚,菜依家都買多左。 ...

你續唔止要擔心佢成日睇醫生,仲要考慮埋佢飲食。 。。。Petty cash唔見錢,錢少左一個問題,誠信係一個問題。。。

複式洋房

街市新鮮都唔貴,20元都有一份

珊瑚宮

成日叫白車。因住有机会中風
玩具萬歲!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

唔計佢分分鐘中風,你要養佢一世, 偷錢, 已經掃把得啦。病都掛住偷。

水晶宮

lily-of-valley 發表於 18-12-17 12:03
唔計佢分分鐘中風,你要養佢一世, 偷錢, 已經掃把得啦。病都掛住偷。

佢唔係偷錢,係見出面有錢就買新鮮魚,冇問我拎錢。不過我決定請過個啦!仲有10個月其實好快。

水晶宮

fitfish 發表於 18-12-17 09:19
成日叫白車。因住有机会中風

係呀!面都紅晒!見到甘你都要比佢休息啦!依家食住藥就好d.

象牙宮

kit2004 發表於 18-12-17 13:11
佢唔係偷錢,係見出面有錢就買新鮮魚,冇問我拎錢。不過我決定請過個啦!仲有10個月其實好快。
...
無問過你私自攞petty cash? 都唔算偷錢?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好似佢係老闆, 多過樓主係老闆, 要照顧番佢轉頭

水晶宮

lily-of-valley 發表於 18-12-17 14:13
無問過你私自攞petty cash? 都唔算偷錢?

都唔算,平時買少少野會係果度拎, 呢d 唔會下下講。買完有單放係度。自從要買鮮食就用多左成日冇晒錢。我就係見用多左我冇再放錢佢就問我拎。

水晶宮

wcpcelia 發表於 18-12-17 14:19
好似佢係老闆, 多過樓主係老闆, 要照顧番佢轉頭

剛剛病發時都係架!藥又唔得,成日見暈。係依家配岩藥就好d. 係我老公覺得佢ok所以問做乜唔用佢囉!

wcpcelia    發表於 18-12-17 15:51

水晶宮

回覆樓主:

佢都老實既。續visa自己話去整,係車錢飯錢我比。visa費用佢自己比番冇問過我。以前果d側側膊了。

寶石宮

2023年兔年勳章

kit2004 發表於 18-12-17 15:50
佢都老實既。續visa自己話去整,係車錢飯錢我比。visa費用佢自己比番冇問過我。以前果d側側膊了。
...

續visa費用僱主出 小心為上

首頁

尾頁

跳至