就算係貪心,係咪真係罪該至終身監禁?

Sumyeema1
|
貪心去運毒,要重判。

樓主,知唔知毒品害人?
yuyueng
|
捉到就貪心天真同蠢,咁捉唔到果D呢?你估全部都捉到咩?又咁講,因為呢D貪心又蠢既人而令販毒話躍,咁呢班蠢人亦要付出代價。
tansyneko
|
講緊咩?
kayen
|
46sbio 發表於 18-12-15 15:37
衰貪心

衰藏毒

唔貪心(貪錢)就唔會運毒,有冇賊贓嫁窝你點知,可能掉晒落海呢?覺得佢哋行為可疑
Sumyeema1
|
46sbio 發表於 18-12-15 15:33
插贓嫁禍就係插贓嫁禍
根本唔需要考慮被人用咩形式插贓嫁禍

D粉好貴架,39547,冇人蠢到用粉去嫁禍他人呱……
洋洋
|
好人有限,唔抵可憐
46sbio
|
Sumyeema1 發表於 18-12-15 15:39
貪心去運毒,要重判。

樓主,知唔知毒品害人?
咁我#1果個比喻係咪又係抵死?
momo06
|
睇愛回家mandy同jenny都系甘,雖則得啖笑,但同理。
迷你人
|
只可講樓主的想法很獨特!口口聲聲比人屈,又唔見屈我同你?
溝通唔到無謂再拗
46sbio
|
Sumyeema1 發表於 18-12-15 15:41
D粉好貴架,39547,冇人蠢到用粉去嫁禍他人呱……
https://www.youtube.com/watch?v=ubWBcyc-A0w

你睇下條片先啦
ayakaya
|
46sbio 發表於 18-12-15 15:39

製毒販毒唔會高調?幾多恐怖份子都係日日FB, Instagram?美國幾多校園襲擊係用FB搵資料,拉人?屋企人講乜都得啦。香港台灣都好多人脫罪都係用臨時精神失常。你可以信,但我都有權利唔信掛?

我同意同毒品有關嘅,一定要用重典。咁先可以阻喝未來仲有人想做類似嘅嘢!人生冇take 2,菲律賓放過佢哋,又有邊個放過毒品受害人嘅家人?
46sbio
|
kayen 發表於 18-12-15 15:41
唔貪心(貪錢)就唔會運毒,有冇賊贓嫁窝你點知,可能掉晒落海呢?覺得佢哋行為可疑
...
https://www.youtube.com/watch?v=ubWBcyc-A0w

睇1:04
yuyueng
|
包食包住包玩仲有幾萬報酬,究竟邊個傻?唔好再歪理連篇。
pi0219
|
答樓主: 係!

犯毒係世界大部分國家都係重罪, common sense

明知故犯點可能得到同情??
kayen
|
46sbio 發表於 18-12-15 15:45

咁我都推薦你睇韓國電影~回家的路(真人真事改编),無論乜嘢理由,成年人有常識,唔會真係無知成咁!
朱古力妹妹
|
其實唔係衰貪心,係衰在蠢,邊有可能有咁荀嘅事!成件事都鬼鬼地~

我當佢地唔知係毒,但幾皮嘢包食包住咁唔make sense都去做,真係好蠢!
mini1204
|
佢地係堅蠢, 貪威識食, 出發點已經係錯; 仲要非常輕率
事發係一個法律制度唔健全, 執法朝令夕改既國家; 就只可以歎一句便宜莫貪

如果係一個法制健全既文明國家; 又點會比你入去咩都唔做就拖隻船出國? 當事人實在太無知, 嬴粒糖輸間廠.

46sbio
|
覺得因為衰貪心、而俾人屈,判終身都係罪有應得既人

我真心勸告你
你以後唔好有任何貪心既表現,否則他朝君體也相同
朱古力妹妹
|
46sbio 發表於 18-12-15 15:14
你行行下街俾人掉包粉入你袋,都係犯法喎
係咪又判終身?

菲律賓判終身,台灣直情係死刑架!

毒品就係毒品!

yurijm
|
無啦啦有人俾錢你幾萬元包食包住包玩
真心唔覺得有疑點?
其實正常人都知有問題啦
重點仲要透過中間人搵
既然講到隻漁船被扣關,做乜要外聘他國人去駕駛返來?
直接去菲國請漁夫咪得
人工又平

一開始話佢地貪心係無講錯㗎
仲要自稱係業內人士、同係漁民
真心唔信佢地自己唔知有古惑
我估佢地以為係走私古董之類
冇諗到咁嚴重姐