自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

mercurycc 發表於 18-12-15 18:35
有d男人係喜歡熱鬧的,你可以問清楚佢點解想夾人去架,兩公婆咩都可以傾架。 ...

佢係好中意熱鬧,但約唔到人都冇辦法,搞到自己都冇得去玩

公爵府

無話可說 發表於 18-12-15 18:22
可能日日對住有d悶,所以出外旅行咪想多d人囉!其實我都會咁諗,平日放假已經一家3口,所以旅行會想2,3家 ...

佢平時都好多節目,好少係屋企食飯,而且出門都一家4口,兩個小學仔已經夠熱鬧,仲有個細b婆婆話可以同工人湊叫我地放心玩

水晶宮

emimi 發表於 18-12-15 17:47
每次臨到假期,我提出去玩,c6總話佢之前同邊個親戚邊個朋友提議過一齊,叫我等下先,有時夾唔岩時間或人地 ...

我老公相反,join親邊個佢都唔like,成日要一家人自己玩,我就覺得偶然join埋其他人開心啲,佢係孤獨村村長

男爵府

emimi 發表於 18-12-15 18:52
佢成日都話想去

真係想就行動啦,人多人少不會影響到機票酒店

公爵府

YuiYeeMa 發表於 18-12-15 19:16
真係想就行動啦,人多人少不會影響到機票酒店

就係最嬲提前幾個月講我要book,叫我等下先,等等下仲有幾日就放假,適合小朋友嘅熱門地方酒店都冇哂房,激死我,佢就完全冇聲氣

寶石宮

2023年兔年勳章

Ashleycorina 發表於 18-12-15 18:38
我朋友老公都係咁,唔鍾意plan唔要跟團,每次都叫幾班朋友,1x-2x人咁去旅行,佢好鍾意熱鬧,朋友無所謂所 ...

叫朋友去還可 但無朋友去就取消 講唔通

珍珠宮

王國教室勳章

Poyau 發表於 18-12-15 19:35
叫朋友去還可 但無朋友去就取消 講唔通

係,所以要溝通下究竟乜事

伯爵府

我最怕咁,要就埋其他人。自己一家去邊 臨時改行程都free d

寶石宮

2023年兔年勳章

Ashleycorina 發表於 18-12-15 19:37
係,所以要溝通下究竟乜事

同意需要互相溝通 貴乎坦誠

公爵府

Kanyin 發表於 18-12-15 19:40
我最怕咁,要就埋其他人。自己一家去邊 臨時改行程都free d

就係咁,試過同親友去,夜晚唔願訓朝早11點先起身食早餐(酒店早餐已經完左要自費brunch,我起左身但佢地唔肯起身冇法,c6從未食過酒店早餐),我地食飽左,人地小朋友早睡早起已經出去玩完返黎要午睡,時間根本夾唔到

禁止訪問

回覆樓主:

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

櫻花bb 發表於 18-12-15 18:12
直接同佢講,只想一家三口去旅行

Agree

男爵府

回覆樓主:

好掃興我一定會同佢講

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

emimi 發表於 18-12-15 17:47
每次臨到假期,我提出去玩,c6總話佢之前同邊個親戚邊個朋友提議過一齊,叫我等下先,有時夾唔岩時間或人地 ...

去旅行,其實我好多時都 prefer 自己一家3口,或者加埋我老豆啊媽就算!
其他親朋好友嘛....... 幾年先一次就好喇!我唔太鐘意一家人出遊,要就唻就去,一大班人,就得哩個果個又唔高興!一係就多人D,包團,俾旅行社搞!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Kanyin 發表於 18-12-15 19:40

哩個都係重點!我地一家3/5口,自己去玩,唔鐘意預早 plan,到時醒去想去邊就去邊,彈性又唔洗就人等人!

翡翠宮

回覆樓主:

點解你唔問下佢咩原因或者同佢講你唔想同其他人一齊去。。。。。不過,我真係唔係好想同老公去,我情願同我家人或朋友去,有時佢好煩。。。

公爵府

fatchu@home 發表於 18-12-15 20:34
點解你唔問下佢咩原因或者同佢講你唔想同其他人一齊去。。。。。不過,我真係唔係好想同老公去,我情願同我 ...

我唔係唔想同其他人去,約到一齊冇所謂,但佢成日等到最後一分鐘先開口問人知道人地約左其他人,咁遲我咩都book唔到,一早問去佢台灣住親子民宿好唔好,而家先book咁遲乜房都冇哂

男爵府

Lihoma 發表於 18-12-15 18:04
如果次次係咁,真係好掃興喎

係囉 唔理佢自己去

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

icyblueblue 發表於 18-12-15 21:01
係囉 唔理佢自己去
如果小朋友唔係太細個,可能我都會自己同小朋友去算

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

emimi 發表於 18-12-15 19:46

就係咁,試過同親友去,夜晚唔願訓朝早11點先起身食早餐(酒 ...
你哋咁去即係和親友同機往返,根本都唔係一齊活動

首頁

尾頁

跳至