是否天下的奶奶都是這樣?

kk1186
|

孫/孫女好既野就似爸爸? 衰的野就似媽媽? 佢哋男家全是好嘢?食完冬至飯有感. 你哋奶奶是否都是一樣?
peony_so_hk
|
哈哈!唔只係咁!
外孩好嘅嘢就似媽媽
唔好嘅就似爸爸!
已經見怪不怪
kavenzou
|
相反,去到女家,好嘅似媽媽,衰嘅似足爸爸

有啲說話聽過就算,又吾係第一日知佢口臭咀賤,無謂上心呀
wcpcelia    發表於 18-12-15 21:02
Poyau
|
父母看到仔女好的一面
美之選468
|
天下奶奶一樣黑
zola
|
咁都正常既。。。我媽都話d仔女靚似我,我响我父母眼中點都係靚同好的。唔駛太介意。
123blow
|
奶奶講嘅嘢不用上心!
happybebebe
|

仲有話似姑姐
Happyhappylive
|
由他說吧 不要上心
kk1186
|
回覆 123blow 的帖子

啱, 不過每次食飯都係咁講, 好煩, 其實似男家的缺點更多, 其實奶奶有冇自知之明, 我既仔女似佢既樣就慘了.
Ashleycorina
|
我媽唔係咁
LokYauYau
|
kk1186 發表於 18-12-15 19:17
孫/孫女好既野就似爸爸? 衰的野就似媽媽? 佢哋男家全是好嘢?食完冬至飯有感? 你哋奶奶是否都是一樣? ...

不是每個,我99唔係,反而我自己阿媽係。
Nbs
|
我媽同奶奶都唔係甘。
而事實我女似爸爸,爸爸後生時都靚仔,個女係佢既加強版,似我反而無甘好喎。
kk1186
|
回覆 Ashleycorina 的帖子

你媽媽真好!
bobocheung65
|
唔係似邊個 係少少野唔順佢意思就話一定係阿媽另佢咁
bobocheung65
|
kk1186 發表於 18-12-15 19:36
回覆 123blow 的帖子

啱, 不過每次食飯都係咁講, 好煩, 其實似男家的缺點更多, 其實奶奶有冇自知之明, 我 ...

係超煩 成日重複不停講某d 野
油麥麥
|
帶埋小朋友自己食,唔返去食
Ashleycorina
|
kk1186 發表於 18-12-15 19:41
回覆 Ashleycorina 的帖子

你媽媽真好!

佢對新抱好好,對自己女就
一句講,勁要面
Lihoma
|
孫/孫女好既野就似爸爸? 衰的野就似媽媽? 佢哋男家全是好嘢?食完冬至飯有感? 你哋奶奶是否都是一樣? ...
我奶奶都係咁講嘢,我父母就完全無咁講。
NatalieTY
|

好彩,我無聽過我99講類似既野
可能我聽唔到啦