浴室寶~唔夠暖

koalachan2002
|
未裝前已上網搵哂資料做好功課,最擔心既事情真係發生係我身上

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
今日出海
|
koalachan2002 發表於 18-12-16 00:41

...

點解呀?洗手間太大?窗口式只啱細洗手間用,可能我屋企洗手間細,所以好夠暖 。
tangmoon516
|
y?
|
今日出海 發表於 18-12-16 00:48
點解呀?洗手間太大?窗口式只啱細洗手間用,可能我屋企洗手間細,所以好夠暖 。
...

係咪我唔識用我廁所約35-40尺
H.O.P.E
|
我都覺得窗口式唔夠暖同易壞,之前用金章,壞左兩次!話大塵所以燒發熱線!依家唔敢再買窗口式,買左部草津天花式等安裝!
wcpcelia    發表於 18-12-16 09:34
今日出海
|
koalachan2002 發表於 18-12-16 00:53
係咪我唔識用我廁所約35-40尺

按heat製就出暖風呀!
|
tangmoon516 發表於 18-12-16 00:51
y?

伸手去風口係暖既,吹出黎d 風遠少少就開始凍,其實係咪要沖涼前預熱先較好?
|
H.O.P.E 發表於 18-12-16 00:53
我都覺得窗口式唔夠暖同易壞,之前用金章,壞左兩次!話大塵所以燒發熱線!依家唔敢再買窗口式,買左部草津 ...

我諗住P仔唔會差
|
今日出海 發表於 18-12-16 00:54
按heat製就出暖風呀!

我有按呀
今日出海
|
koalachan2002 發表於 18-12-16 00:55
伸手去風口係暖既,吹出黎d 風遠少少就開始凍,其實係咪要沖涼前預熱先較好?
...

我地通常沖涼前15分鐘就預熱浴室,入面去時就好暖呀
|
今日出海 發表於 18-12-16 00:57

可能我無預熱,沖完出黎都有d涼
teresayan07
|
koalachan2002 發表於 18-12-16 01:14
可能我無預熱,沖完出黎都有d涼

我都會預熱15分鐘...
bowbowbo
|
koalachan2002 發表於 18-12-16 00:41

...

剛剛出時即刻裝,又係覺得隻手放近時好夠暖,但係啲風吹住沖涼先覺得好凍,抽氣又唔夠力,唔夠一年壞鬼埋搬新屋都唔再裝
wai0824
|
我裝惠而浦,我部都係咁,伸手去出風口係暖,但企開啲出嚟嘅風係涼,我有預熱架,但都係較涼,又未至於話係凍,只係唔夠熱我個人覺得
ash_yehyeh
|
有無關窗同關抽氣線先用?
sf013hk
|
回覆 H.O.P.E 的帖子

如果你係講草津個隻大機,咁你就可能唔知道個隻其實係兩種裝法(窗口,天花)都得既。
yan12
|
回覆 koalachan2002 的帖子

我阿媽用p記,試過返外家過夜
沖涼好正喔,暖笠笠,都係開左15分鐘左右去沖。我仲唔捨得出黎
herman-mame
|
我裝P仔天花式個款,沖涼個刻才開,好夠暖,我裝時師傅話天花式暖過窗口好多,窗口式個款只企得近它位置才覺暖
cakii
|
今日出海 發表於 18-12-16 00:57

水草
|
herman-mame 發表於 18-12-16 07:10
我裝P仔天花式個款,沖涼個刻才開,好夠暖,我裝時師傅話天花式暖過窗口好多,窗口式個款只企得近它位置才 ...

裝天花式是否一定有假天花才可?