想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我同老公一直都好想有BB,試咗3年都未能自然受孕,因我有子宮內膜異位自然受孕機率較低,所以已在威院排不育科,等咗一年啱啱先有得見醫生,見完又話要等多一兩年先有得做IVF,私家又好貴,十幾萬又唔一定得,所以想試下深圳或台灣做!

想問問大家價錢及要幾耐先有得做?

禁止訪問

複式洋房

mwsiipb2 發表於 18-12-16 13:02

其實你会吾会試中醫調理身体之後,再去試人工造B?

其實我一直都有睇中醫調理,大大話話都睇咗2年!

禁止訪問

大宅

phoebeww 發表於 18-12-16 02:57
我同老公一直都好想有BB,試咗3年都未能自然受孕,因我有子宮內膜異位自然受孕機率較低,所以已在威院排不 ...

深圳同台灣都大概5萬左右(一次成功的話)

如果要返工難攞假可考慮台灣
如果無返工易攞假可考慮深圳

深圳同台灣如果醫生覺得你可以做都可以立即開始喇

時間唔等人,決定ivf係最困難既事
好好同先生商量同去視察下環境就決定喇
最重要自己覺得舒服

開始左仲趕得切做豬寶寶
祝成功

用戶要求終止服務

我同老公一直都好想有BB,試咗3年都未能自然受孕,因我有子宮內膜異位自然受孕機率較低,所以已在威院排不 ...

時間不等人,如想做ivf 就要快些開始,因為每遲一年身體機能會再差一點

我分享下台北同深圳,兩度我都去過,價錢其實差不多,如果一次抽卵連放胎五萬左右。但台北我覺得好頻撲,飛黎飛去,不過台北照卵無深圳咁密,如果你本身唔係少卵可考慮台北。

深圳我都有去過,開頭抽卵追蹤上去三日一次,如果請到假就到其實追蹤咁密係好d。放胎就五日上一次。

我最後在深圳左懷有孖b,可能深圳無飛台北咁辛苦所以好些,不過兩邊都好,睇你揀邊間醫院ivf

複式洋房

你都好過我,我試左就黎8年啦,唉⋯⋯我都岩岩係威院見完醫生,仲要我排iui甘你排ivf要排幾耐?

複式洋房

fairymeow 發表於 18-12-16 20:12
深圳同台灣都大概5萬左右(一次成功的話)

如果要返工難攞假可考慮台灣

多謝你的寶貴意見,其實同老公都決定咗做IVF,其係想做下資料搜集,正因為時間不等人,已經唔想再無止景等落去,亦明白要走呢條路並唔容易!

最後想問問深圳做5萬左右係港幣定人仔?

複式洋房

plng1215 發表於 18-12-16 21:35
時間不等人,如想做ivf 就要快些開始,因為每遲一年身體機能會再差一點

我分享下台北同深圳,兩度我都去 ...

就係時間不等人,所以唔想再等啦!

其實我心係想去深圳做多啲,因為近感覺無咁頻撲,想問下你喺深圳邊間醫院做?有無資料可以比我參考下,我上網睇過港深醫院!

恭喜你成功了

複式洋房

miumiumomo 發表於 18-12-16 21:45
你都好過我,我試左就黎8年啦,唉⋯⋯我都岩岩係威院見完醫生,仲要我排iui甘你排ivf要排幾耐?
...

其實試咗咁耐,每個月的期待,每個月的失望,都開始灰灰哋!

要你排IUI,要排幾耐先有得做?

其實佢都未比個確實嘅期我,要我呢個月尾再返去拎預約紙,因為見完醫生嗰日佢都唔係即刻比期我,又要打電話去不育科同佢講話醫生建議我做IVF,點知剛剛又過咗office hour,要留言等佢覆,隔咗兩日醫院打返電話嚟又話要等收到醫生封信先可以開始排做IVF,由我見醫生到拎預約紙都要成個月,唔怪得排IVF要排咁耐!

我哋大家都唔好放棄,加油 希望大家早日願望成真!

複式洋房

phoebeww 發表於 18-12-16 23:50
其實試咗咁耐,每個月的期待,每個月的失望,都開始灰灰哋!

要你排IUI,要排幾耐先有得做?

佢叫我先做腹腔鏡手術,甘岩今個月又有期,過幾日就做,做完之後先有期,佢話排iui半年一次,要做3次,如果唔成功先再排ivf,希望順順利利,到時iui成功啦,如果唔係都有排搞

大宅

台灣同深圳,我當初都有考慮過。
但最後為方便揀左深圳,始終近,抽完卵放完胎都可以好快返屋企休息。

你初診完佢俾一堆檢查你做,做完有結果符合就可以即刻開始。
我用左4萬幾人仔。

大宅

phoebeww 發表於 18-12-16 23:10

多謝你的寶貴意見,其實同老公都決定咗做IVF,其係想做下 ...

我係深圳中山做左5萬蚊港幣左右
好感恩一次成功,而家20周

當然做ivf唔可以全靠醫生架,要自己都努力好好養生,食多啲蛋白質同做運動都好有幫助

我開針前都有睇中醫調理
係中山都有睇佢地中醫

我經歷過,明白條路唔容易
但要相信自己可以,加油

大宅

係啊! 時間真係唔等人啊~ 如果有決定就好快啲去啦~
我當初就簡左去台灣送子鳥, 聯絡到真係睇到醫生先兩個星期到, 再返到香港自已開針, 再下一次飛返台灣就係取卵,都幾快下, 成個體驗都好好, 啲姑娘有香港人, 就算唔識煲冬瓜都無問題~

大宅

啊~ BTW 佢地而家係尖沙咀有office, 你可以上去探下路先~

禁止訪問

複式洋房

fairymeow 發表於 18-12-17 14:15
我係深圳中山做左5萬蚊港幣左右
好感恩一次成功,而家20周

恭喜你呀 祝你生個肥肥白白嘅健康寶寶

我會努力,希望都追到個豬寶寶啦

複式洋房

hellobbbaby 發表於 18-12-17 14:44
我當初就簡左去台灣送子鳥, 聯絡到真係睇到醫生先兩個星 ...

好。。我上網睇下兩地嘅資料再下決定,但想問問你再去取卵嘅時候要留喺台灣幾多日?

複式洋房

hellobbbaby 發表於 18-12-17 14:44
我當初就簡左去台灣送子鳥, 聯絡到真係睇到醫生先兩個星 ...

多謝你的意見。。已book咗星期三去問啦

大宅

中間不用照卵mon住?

首頁

尾頁

跳至