懷孕9 wk BB心跳

kathylaw1221
|
7 wk 果陣去照,BB size ok,心跳143,但前幾日9 wk果陣去照,醫生話BB size 正常,大左一倍,但我見到心跳去到189,我問醫生會唔會太快,但醫生答我正常無問題...

但我見好多mama都話120-160先係正常,太快同太慢都有問題,我而家有啲擔心,因為上胎7 wk就小產左

我想問大家其實9 week呢個心跳率其實正唔正常㗎?
麻每吉
|
唔洗驚,我仔一開頭心跳都係18x,醫生都係話正架,我依家28週了,加油
yankiyan
|
一開頭係咁高架
之後先會慢返落黎
baby_man_yu
|
我九週度都有180,到12週度個時落番去159。醫生話隨住bb成長,心跳就會慢番落黎,初時係快d架。
ncfamily
|
kathylaw1221 發表於 18-12-16 07:51
7 wk 果陣去照,BB size ok,心跳143,但前幾日9 wk果陣去照,醫生話BB size 正常,大左一倍,但我見到心跳 ...

正常呀,周數大d就會維持120-160內
|
麻每吉 發表於 18-12-16 08:13
唔洗驚,我仔一開頭心跳都係18x,醫生都係話正架,我依家28週了,加油

哦,原來係咁㗎,咁我都無咁驚
|
yankiyan 發表於 18-12-16 09:44
一開頭係咁高架
之後先會慢返落黎

原來大家都係咁嘅,放心哂喇
|
yankiyan 發表於 18-12-16 09:44
一開頭係咁高架
之後先會慢返落黎

唔該哂jm,而家先放心啲咋
|
baby_man_yu 發表於 18-12-16 09:44
我九週度都有180,到12週度個時落番去159。醫生話隨住bb成長,心跳就會慢番落黎,初時係快d架。
...

原來大家都係咁嘅
|
ncfamily 發表於 18-12-16 09:54
正常呀,周數大d就會維持120-160內

而家知道正常,放心左啲喇
haha748494
|
我記得我細B當時都系180左右,依家好健康。
Cindy曾
|
kathylaw1221 發表於 18-12-16 10:57
而家知道正常,放心左啲喇

我11周有175呀,15周有160