公司私有化,但股票正本唔見咗

可愛教主2
|
請問可以點做?
Poyau
|
股東名册有無紀錄?
clpapa
|
即係遺失股票?

可以去中央證劵公司問

電話+852 2862 8555
地址: 香港灣仔皇后大道東183號合和中心17M樓

下面係相關新聞.
http://the-sun.on.cc/cnt/finance/20140728/00434_016.html
木土土
|
可愛教主2 發表於 18-12-16 08:16
請問可以點做?

私有化,除非你想在市場賣出,否則無需要交回實物股票
可愛教主2
|
木土土 發表於 18-12-16 11:02

yes sell in market
cattz288
|
木土土 發表於 18-12-16 11:02

係!唔理佢, 會自動收支票的
cattz288
|
可愛教主2 發表於 18-12-16 11:57
yes sell in market

唔見左, 好煩! 記得係要登報。。。。
可愛教主2
|
cattz288 發表於 18-12-16 11:58
係!唔理佢, 會自動收支票的

即係點?如果不在限期前在stock market放,都有錢收?如果私有化左,而又未放,應該一个仙都無wow.
cattz288
|
可愛教主2 發表於 18-12-16 13:30
即係點?如果不在限期前在stock market放,都有錢收?如果私有化左,而又未放,應該一个仙都無wow.
...

私有化即係佢買晒所有街貨, 所以你有股票喺手就要比錢你! 通常佢出通告時, 已有寫每股幾錢私有! 如果你隻股票係computershare register, 可以打去問下!
bdrescue
|
打去你隻股票的香港股份過戶登記處問, 通常係tricor或computershare
mvshop8888
|
可愛教主2 發表於 18-12-16 08:16
請問可以點做?

是否368?
木土土
|
...

私有化,自動有錢收,跟收息一樣
starmilkyjp
|
...

私有化係間公司買返你啲股票喎
點會一個仙都無
可愛教主2
|
mvshop8888 發表於 18-12-16 14:20
是否368?

係呀, 可否教我點做呀?我已經唔見咗股票.
係咪好似展jm講, 自動有錢收,我唔需要急於喺市場度買賣?
可愛教主2
|
木土土 發表於 18-12-16 18:33

第一次遇到,真係唔知點處理
可愛教主2
|
木土土 發表於 18-12-16 18:33

係就好了
mvshop8888
|
可愛教主2 發表於 18-12-17 07:14
係呀, 可否教我點做呀?我已經唔見咗股票.
係咪好似展jm講, 自動有錢收,我唔需要急於喺市場度買賣?
...

我都抽到1手揸到而家
而家存入銀行買賣都差不多夠鐘
可愛教主2
|
mvshop8888 發表於 18-12-17 07:59
我都抽到1手揸到而家
而家存入銀行買賣都差不多夠鐘

你打算喺市場放, ng等佢畀錢你?
mvshop8888
|
可愛教主2 發表於 18-12-17 08:04
你打算喺市場放, ng等佢畀錢你?

唔放啦 等佢比
可愛教主2
|
mvshop8888 發表於 18-12-17 08:12
唔放啦 等佢比

thanks...