自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 fanny2014 的帖子

係呀!佢多數用手機收WhatsApp ,假期同學都唔得閒傾啦!

子爵府

大笨鐘 發表於 18-12-16 15:38
我睇過佢地成品,唔係一忽忽。我有教我個仔網上 manner,而家都時不時討論。
...

我年年幾幾十份,你估我真係睇唔出?一拍落其他作品ml, 高下立見。

珍珠宮

fanny2014 發表於 18-12-16 10:38
中二男孩,次次放假一早起身(7:30左右),就用手機打機,又吾刷牙洗臉,跟住打番大約一個鐘頭,就問我有甚麼 ...

您只是講早上已經咁激,假日其他時間呢?佢一日打幾時長間呢?

公爵府

畀面勳章

無俾wifi佢,人地爺爺嫲嫲俾部i8p 無限數據佢,佢訓住打機你就跟住佢手尾執野,我都唔想教

珍珠宮

馬爾太 發表於 18-12-16 15:34
其實係睇得出架!好明顯冇乜出嚟對過嘅啲嘢係一忽忽。亦唔同意男仔組織性弱,好多時呢啲project係男仔主導 ...

這些家長真是要教

男爵府

bongbongpatty 發表於 18-12-16 15:11
其實自己知錯既
返到屋企吾好再哦佢
沈默保持沈默

佢今早9:30出去,其實11:00已經返左家,一入屋就入房鎖門,我無理佢。剛剛出房,入我房同我講話肚餓,我同佢講,我重好嬲,我吾想同你講野住,佢居然重好嬲咁番自己間房,佢到而家都無同我say sorry。

男爵府

chillimom 發表於 18-12-16 11:03
「只要放假日起床,首先要刷牙洗左臉先,先看电話一陣(時事,新聞嗰啲),跟住吃完早餐先打一陣機,咁都吾肯 ...

係囉,點放假又唔係逼佢做功課溫書,執著呢d做咩

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 minniemouse 的帖子

所以我地一早決定阿仔上到大學都唔俾佢住hall,因為真係聽聽埋埋住hall 嗰班真係顧住玩!

水晶宮

BK Milk勳章

fanny2014 發表於 18-12-16 15:46
佢今早9:30出去,其實11:00已經返左家,一入屋就入房鎖門,我無理佢。剛剛出房,入我房同我講話肚餓,我同 ...

下次吾水答佢
自己返房
屋企無公仔面架
自己煑law

子爵府

minniemouse 發表於 18-12-16 15:37
如果用粗口鬧我,郁手打我,佢實死緊,佢放假我唔會同佢預備早餐,返學除外。
我屋企有兩個,當時一個5年級 ...

原來jm你係武林高手?

侯爵府

回覆 YURICKY 的帖子

最慘你呢D,老公無出聲?

男爵府

又粗口又推阿媽,就算唔藤條侍候都要經濟封鎖佢

男爵府

raven 發表於 18-12-16 15:39

係呀!佢多數用手機收WhatsApp ,假期同學都唔得閒傾啦!

佢自己手機有數據可用,咁緊系需要wifi啦。但我仔手機系無數據的,佢成日話想要,我吾出俾佢。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

minniemouse 發表於 18-12-16 15:37
如果用粗口鬧我,郁手打我,佢實死緊,佢放假我唔會同佢預備早餐,返學除外。
我屋企有兩個,當時一個5年級 ...

Jm果然利害

我囝上年又係反叛、講大話乜都做齊。

我嬲到推佢出門口趕佢走,平時我係屋企都係惡開,睇到bk好多jm d 仔女一上中學開始青春期為手機嘈我都睇怕到時一樣勞氣。

珍珠宮

2024年龍年勳章

raven 發表於 18-12-16 15:47
回覆 minniemouse 的帖子

所以我地一早決定阿仔上到大學都唔俾佢住hall,因為真係聽聽埋埋住hall 嗰班真係 ...

做法非常正確
Minniemouse:-P

侯爵府

唔係,我仔手機都無數據架!我仔仲係6點開機睇好少回,跟住食飯睇完愛回家就溫書,夜晚10點零到先再睇一陣就訓!

珍珠宮

2024年龍年勳章

c.vieri 發表於 18-12-16 15:55
Jm果然利害

我囝上年又係反叛、講大話乜都做齊。

利咩害呀!你估我想㗎咩!不過有時佢地過份咗,容忍都有限度,果兩次 c6 見到都俾我嚇到cc下!我只係想佢地知道家有家規,國有國法,唔係話甚麼青春期,你就大哂!
Minniemouse:-P

男爵府

raven 發表於 18-12-16 16:07

唔係,我仔手機都無數據架!我仔仲係6點開機睇好少回,跟住食飯睇完愛回家就溫書, ...

你個仔好乖,好有自律,吾打機的男仔真系少有。

侯爵府

佢都打ge,不過巳經習慣,所以自少訓練保持良好習慣好重要,由其是男仔
支持你企硬丶努力!

子爵府

畀面勳章

馬爾太 發表於 18-12-16 12:43
真心,冇手機就做唔到project? 你哋係無時無刻都有idea要改?咁同啲變態老板無時無刻ws你公事有咩分別?? ...

做project唔同返工喎,project係課餘時間做,返工係有指定時工作時間,另外project係需要協調,好既project唔係好簡單分工一人一part就完成到

首頁

尾頁

跳至