搭廉航, 加錢,mark位?

QueenBallet
|
搭廉航, 3-4 hours, 一家三口(不是小童), 其實, 你地會唔加錢mark位? 還是等check-in時request?

sauNG
|
其實好睇自己點諗,想三人一定一齊坐就必定買位,如果到時分開坐都無問題就唔好買位,當然到時班機唔full,都可一齊坐既
ninachu
|
QueenBallet 發表於 18-12-16 11:15
搭廉航, 3-4 hours, 一家三口(不是小童), 其實, 你地會唔加錢mark位? 還是等check-in時request?

...

我唔會加錢劃位
pbpk03845784
|
QueenBallet 發表於 18-12-16 11:15

...

我會
|

...

淡季未必,旺季一定會
yungchai
|
記住盡早網上check-in,基本上一定可以連位坐
x00_00x
|
我都唔會
我次次online check in都係坐埋一齊,可能好彩啦~
wcpcelia    發表於 18-12-16 14:57
mercurycc
|
一定加錢坐埋一邊,來回都係3百買個安心,
唔洗驚到時有無連坐攪到自己緊張。
joey211
|
我會
IloveJJ
|

...

我會加錢
cherrieloy
|

...

大人冇乜所謂啦,上次得我同個仔坐,到最後我有加錢揀位,因為機上無娛樂,小朋友悶又自己同陌生人坐都唔知點算
yurijm
|
會加錢
到時候request 好睇當時果個地勤
始終廉航劃位係其中一項收費項目
唔係每次都好彩遇到貼心地勤免費劃埋一同坐
洋洋
|

...

唔洗,
48小時前online check in ,我知嘅都係一齊坐。
就算唔一齊分開坐,我地都冇所謂,又冇細路,幾個鐘啫!
|
廉航係細機,坐位分左右2排,每行係3+3坐位,如果旺季或靚時間好大機會拆散,可能2+1,又或者3個位分散曬,比唔比劃位錢自己衝量。
goat
|
睇你 “一定要一家人一齊坐”呢個desire有幾大jar
luisc
|
我有加,一家人一齊坐瞓覺都安心啲,又可以坐前啲,上落機同去廁所都近啲。
SK921
|
我有小朋友,所以一定會加錢
cloudwingwing
|
有小朋友一定會
咪咪兔
|

...

我次次都mark位,記得有次有個應該中學女生,佢家人冇mark位,佢坐左我地隔離路口位,全程發皮四佢既家人就坐好後,成日周身郁令向後望好煩

又有一次前面兩女一男冇mark位,派左兩個坐我前面,仲有一個位就係個日本人坐,兩個女推個男要人地讓個位俾佢地3個一齊坐,因為個日本人唔好意思拒絕,被迫行到好後唔知最後坐左邊度

Poyau
|
安心啲加錢劃位
JD930    發表於 6 天前