滑雪鞋

Baby豬1209
|
各位去韓國會唔會帶兩對鞋?一對滑雪鞋,一對波鞋?
youhello507
|
唔會,我只著波鞋
PCCW2319
|
Baby豬1209 發表於 18-12-16 11:59

你意思係滑雪用既滑雪鞋??

應該係滑場租架喎。

不過, 如果冬天去韓國, 我唔會著波鞋。 我著保暖(加內絨) 防滑靴, 唔會帶2對鞋。
Baby豬1209
|
PCCW2319 發表於 18-12-16 16:21
你意思係滑雪用既滑雪鞋??

應該係滑場租架喎。

其實應該係防滑鞋,鞋內有毛嗰種
AK+BB
|
我應該會著有毛毛內胆嘅防滑防水鞋
BeBe媽媽
|

我準備去,都係準備左一對毛毛鞋走遍整個旅程。

每人只準備兩套衫褲替換,都已經好多野咁
catfung
|
我舊年新年去, 一家人在雅蘭迪X濃買有毛毛防水防跣鞋, 每對$159. 可以考慮一下.
wcpcelia    發表於 18-12-17 14:36
BeBe媽媽    發表於 18-12-17 14:12
joy and peace
|
catfung 發表於 18-12-17 12:02
我舊年新年去, 一家人在雅蘭迪X濃買有毛毛防水防跣鞋, 每對$159. 可以考慮一下.
...

在香港哪裡?
ramj
|
joy and peace 發表於 18-12-18 12:08
在香港哪裡?

Can buy online
https://www.decathlon.com.hk/en/
SHIRELYYW
|
我著波鞋上機,再帶毛毛鞋去,有日玩雪兜。
23april23
|
BeBe媽媽 發表於 18-12-17 10:58
我準備去,都係準備左一對毛毛鞋走遍整個旅程。

每人只準備兩套衫褲替換,都已經好多野 ...

想問下咁打底保暖衣呢?如果1件每日洗可以嗎?
|
Baby豬1209 發表於 18-12-16 11:59

不會。我買防滑鞋套
ShannaMaMa
|
回覆 catfung 的帖子

不知何時減價?
youhello507
|
ShannaMaMa 發表於 18-12-22 10:42
回覆 catfung 的帖子

不知何時減價?

轉季就減
AE
|
SHIRELYYW 發表於 18-12-20 01:53
我著波鞋上機,再帶毛毛鞋去,有日玩雪兜。

x2
BeBe媽媽
|
我嚟到韓國好熱啊!特別係室內,真的好焗。
去左南怡島一啲都唔凍(定位寫6度)
其當然入夜及無太陽會凍啲,
在室外 穿2件薄衫及羽絨,感覺好熱。
我覺得日頭穿薄褸都OK。

鞋的話,其實穿波鞋真的夠,但如果濕鞋又不好受??
不過暫時好天,無雪,無雨,所以覺得穿雪鞋有點焗熱啊!

補充:我下星期先去雪場一天團,未能分享實況....天氣難預。
大食媽咪
|
黎緊呢個禮拜天氣轉凍,大家小心保暖
Baby豬1209
|
大食媽咪 發表於 18-12-23 08:24
黎緊呢個禮拜天氣轉凍,大家小心保暖

我到咗韓國,今日唔太凍,我自己著咗保暖鞋