平昌鱒魚節釣冰魚

Hello101
|
跟local tour 去以上地方,想問大家果度d餐廳會有白飯餐(定食)賣嗎?問左果團兩三次都只覆我有泡面、炒年糕及其它小吃等等。
因小朋友只吃白飯配肉之類。。

叧去咁凍的地方有無要特別留意?
謝謝。
cattz288
|
Hello101 發表於 18-12-16 12:21
跟local tour 去以上地方,想問大家果度d餐廳會有白飯餐(定食)賣嗎?問左果團兩三次都只覆我有泡面、炒年糕 ...

頸巾, 防水手袜
Hello101
|
cattz288 發表於 18-12-16 13:16
頸巾, 防水手袜

謝謝。知吾知有無白飯賣?
大笨鐘
|
帶飯團去可以嗎?
MissMaMa
|
Hello101 發表於 18-12-16 15:10
謝謝。知吾知有無白飯賣?
真係唔覺有飯餐
momodolop
|
Hello101 發表於 18-12-16 12:21
跟local tour 去以上地方,想問大家果度d餐廳會有白飯餐(定食)賣嗎?問左果團兩三次都只覆我有泡面、炒年糕 ...

係釣冰魚入口,有個大帳蓬,面真係得小食。
另外有間餐廳,因為我釣唔到無入去。

如果你會釣冰魚,建議可淘定小墊,方便扒係度或坐,因為地下都濕,唔淘佢入口都有得賣。
wcpcelia    發表於 18-12-17 14:31
yuyu.c
|
我睇返2016年去時,係有白飯。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Lqueenie
|
yuyu.c 發表於 18-12-17 12:51
我睇返2016年去時,係有白飯。

我諗住由明洞去到alpensia即刻去鱒魚節,頭痛緊lunch食咩
yuyu.c
|
Lqueenie 發表於 18-12-17 13:02
我諗住由明洞去到alpensia即刻去鱒魚節,頭痛緊lunch食咩

鱒魚節唔太多野食,可以alpensia食完先去。
Lqueenie
|
yuyu.c 發表於 18-12-17 13:08
鱒魚節唔太多野食,可以alpensia食完先去。

我怕唔夠時間,8:30明洞出發,鱒魚節5點關門
yuyu.c
|
Lqueenie 發表於 18-12-17 13:23
我怕唔夠時間,8:30明洞出發,鱒魚節5點關門

鱒魚節果度唔多野食,得小食,另外就係燒鱒魚,湯煮鱒魚,刺生,炒年糕,熱狗腸,魚糕。

wcpcelia    發表於 18-12-17 14:31
Lqueenie
|
yuyu.c 發表於 18-12-17 13:38
鱒魚節果度唔多野食,得小食,另外就係燒鱒魚,湯煮鱒魚,刺生,炒年糕,熱狗腸,魚糕。

或者在酒店餐廳快食
Kirsten
|
Lqueenie 發表於 18-12-17 13:02

我同妳計畫一樣,明洞上Alpensia (9点出發),一到Holiday Inn 即check in the bags and get taxi to go fishing! 釣完魚嚮附近食韓牛!
Lqueenie
|
Kirsten 發表於 18-12-17 16:21
我同妳計畫一樣,明洞上Alpensia (9点出發),一到Holiday Inn 即check in the bags and get taxi to go fis ...

你邊日去呀? lunch諗住去邊度食?
Kirsten
|
Lqueenie 發表於 18-12-17 16:48
你邊日去呀? lunch諗住去邊度食?

我25號上 Alpensia, lunch未諗呀,想去到冰釣場食街邊小食,掃下街,因時間緊迫呢!

妳呢?

Lqueenie
|
嘩 ~ 又多個可以say hi 的 jm
我都係 25 號由明洞去 alpensia, 你好似包車 ?

我只想食個快 lunch, 如果唔係唔夠時間玩, 我食完韓牛, 仲要去滑雪店試鞋
Lqueenie
|
回覆 Kirsten 的帖子

我26晚訂左酒店的聖誕 buffet
Kirsten
|
Lqueenie 發表於 18-12-17 17:02
嘩 ~ 又多個可以say hi 的 jm
我都係 25 號由明洞去 alpensia, 你好似包車 ?

係呀,我地包左架25座

暫定25 冰釣+韓牛
26 學滑雪+ ocean 700
27 學滑雪 + 無計畫
28 返落首爾

其實Alpensia 仲有乜玩呢?

Lqueenie
|
Kirsten 發表於 18-12-17 17:09
係呀,我地包左架25座

暫定25 冰釣+韓牛

alpensia入面好似冇喇,附近有牧場,遠d有rail bike

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Kirsten
|
Lqueenie 發表於 18-12-17 17:20
alpensia入面好似冇喇,附近有牧場,遠d有rail bike

牧場同rail bike 都興趣麻麻,可能留返响洒店算了,期望落雪啦!