自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

我女話冇規定乜嘢筆唔可以用
但佢自己係唔會用擦得甩原子筆,重要考試唔想有任何外在因素影響自己份卷
佢用黑色0.5原子筆同優質粗幼改錯帶
仲話學校功課測考都唔會用擦得甩,點解公開考試會用咁反智?

侯爵府

bmuimami 發表於 18-12-17 08:12
我女話冇規定乜嘢筆唔可以用
但佢自己係唔會用擦得甩原子筆,重要考試唔想有任何外在因素影響自己份卷
佢用 ...

唔該晒你幫我問阿女呢個問題呀

我問呢個問題時係設定市面上所有筆都可以用(當然除了毛筆同鋼筆) 啦
所以睇落係有反智和低b 感覺架
好彩都未見有人鬧我低能
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

水晶宮

maynjune 發表於 18-12-17 09:19
唔該晒你幫我問阿女呢個問題呀

我問呢個問題時係設定市面上所有筆都可以用(當然除了毛筆同鋼 ...

噢sorry不是話你啊
只係佢話應該好多學校已經喺中學階段就要學生唔好用擦得甩,鉛筆,怪色原子筆(粉紅,橙,淺藍,淺綠嗰D),已經係一個習慣,做咩考公開試先來「玩嘢」(唔好意思佢真係咁講)問呢個問題,佢以為係我朋友問(因為佢知道我有幾個朋友啲仔女今年考呀)
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

侯爵府

bmuimami 發表於 18-12-17 09:51
噢sorry不是話你啊
只係佢話應該好多學校已經喺中學階段就要學生唔好用擦得甩,鉛筆,怪色原子筆(粉紅, ...

哈哈, 你放心, 我知道你不是話我
只不過我都保險問聲下, 惟恐有錯呀, 多謝晒你

未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

侯爵府

bmuimami 發表於 18-12-17 09:51
噢sorry不是話你啊
只係佢話應該好多學校已經喺中學階段就要學生唔好用擦得甩,鉛筆,怪色原子筆(粉紅, ...

可以順帶一問嗎?
通識科, 想報坊間的補習社鷹皇教育, 跟邊位導師好呢?請問你有資料嗎?

水晶宮

maynjune 發表於 18-12-17 10:40
可以順帶一問嗎?
通識科, 想報坊間的補習社鷹皇教育, 跟邊位導師好呢?請問你有資料嗎?
...

我女冇補通識
佢啲同學,有補的比較多人去遵X honx sir(佢冇補過冇評語)你講英X不知道啊

首頁

尾頁

跳至