夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

3年前係到出左2個post ,關於c6 對我好冷淡,追問下話想分開下
之後再發現佢同女同事攪瞹眛,佢話冇野,唔會再咁close

於是呢2年為左自己情緒好d,唔再睇佢電話,做d自己開心既野為主
除左間唔中係我攞出來嘈下,但好快又冇事,如是者過左3年
最近呢一年仲覺得好左,但都唔會拖手同親密接觸,但都覺得係一個進步

大宅

點知,壞人係天網灰灰,昨晚係佢生日前一晚佢11點都未返,我log in 佢ig 睇,果條女ig 乾淨冇問題,點知比我搵到個account ,個名就咁睇唔係英文名又冇咩意思,但一入見到係c6同條女去迪士尼同埋酒店既相,我即時心跳同手震,睇到佢地好close,笑得好開心,好似見到以前既自己同c6
再睇返個ig name 原來係佢同條女既short form

原來係我出post 果時佢地已經一齊左,好多野開始係腦到match 返,突然好似解脫左咁

好奇怪,自己冇喊,開始拾野,搵酒店

大宅

C6一返來,我笑住同佢講左句生日快樂,之後連come 左佢5把,佢好嬲,之後我比左張酒店相佢睇,再用最大力come 多佢一把,問佢抵come la

之後我話坐底傾下點安排,佢話諗下先,冇話好,冇話留,只係話之前既事,完左年幾2年

之後出去行左陣,我開始喊到癲左,講左好多野
我唔係留佢,只係覺得自己好蠢比人當傻仔咁耐

因為我唔捨得個家,我期望佢會話重新開始,我覺得自己好冇尊嚴

我話離佢話自己要諗清楚先
我話重新開始佢又話唔知得唔得

大宅

由於book 唔到酒店
而家佢搬左出廳,我自已係房
搵緊月租劏房,住下先
cfm 左點做,又諗到點講先返自己屋企同屋企人交代同住

嗚~而家keep 住間唔中就喊

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=16863707

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17171229

瑪瑙宮

佢話唔離又盛, 你使乜聽佢擺佈丫, 係你自己決定點. 佢都誠信破產, 你之前兩个 post 都講左佢話唔愛你喇, 喊完就自強喇, 無佬唔使死.

大宅

Nancy20090615 發表於 18-12-16 13:17
佢話唔離又盛, 你使乜聽佢擺佈丫, 係你自己決定點. 佢都誠信破產, 你之前兩个 post 都講左佢話唔愛你喇, ...

冇佬唔使死
但小朋友冇左爸爸就唔同咁講

我知我咁講好多JM會鬧爆
我都承認自己軟弱冇用

但而家真係好亂
又唔知小朋友點好
點同長老講好
D野點安排分配好........

瑪瑙宮

newmamababa 發表於 18-12-16 13:24
冇佬唔使死

再諗下先. 兩年前都好多 jm 比左意見, 你不如番睇一次.

子爵府

newmamababa 發表於 18-12-16 13:24
冇佬唔使死

你要攪清楚,你為自己喊,還是為小朋友喊; 為自己留係佢身邊,還是為小朋友留呢?要混在一起令自己亂。。

你覺得他是壞老公,但不會对孩子負責?

當攪清楚後,你可能無咁亂。

同家長講,你先自己要坚強,不在意的態度,他們便少一点擔心。不會有家長願意自己子女給人家欺負的,他們一定站在你的一边。

伯爵府

講俾父母聽啦, 咩都吾講, 你壓力會好大的, 錯不在你啊! 自己要take care.

大宅

正一賤男人

子爵府

放生自己吧, 個男人已經變左心, 佢仍然KEEP住頭家,都只係為左個仔, 男人過左骨,就想阿大阿2並存, 就好似你呢3年咁, 你一日未發現,佢就一日都KEEP住出面嗰個, 享齊人福.

其實有仔女分開, 並不等於個仔無左爸爸的, 只要分開後, 佢地KEEP住父子關係, 一切都係會不變, 有朋友呢兩年仔女結婚, 佢同前夫仍可以一齊出席婚禮影大合照, 佢當年都係前夫有第3者而分開, 但對仔女同父母關係一樣咁密切.
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

伯爵府

newmamababa 發表於 18-12-16 13:04
3年前係到出左2個post ,關於c6 對我好冷淡,追問下話想分開下
之後再發現佢同女同事攪瞹眛,佢話冇野,唔會 ...

我明你果句當我係隻傻仔咁,我記得之前男友同個女同事曖曖昧昧,我要一年後先知,但好多野對番就覺得有問題,我嬲到痴左,同佢講我唔係愛你愛到走唔到,我係唔開心你當我傻仔咁,其實一段感情我唔介意另一方有更心儀嘅對象,出聲就得,我會祝福你同佢,而家分開左,反而係佢話唔捨得成日揾我,本小姐心情好未同你食下飯羅,男人都係犯賤

大宅

即係無斷過纜一直都係嗰條女?咁即係你隻佬同佢玩真心啦!咁你要放生你自己!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 newmamababa 的帖子

首先,你C6同條女斷左未?其次,點解你搬,唔係你C6搬?
就算間屋係C6,佢都有責任俾你和個仔住,
你千萬唔好搬,叫佢走。
但如果呢兩年你地都冇親密關係,

你夫妻之間都好大問題。

大宅

newmamababa 發表於 18-12-16 13:05
C6一返來,我笑住同佢講左句生日快樂,之後連come 左佢5把,佢好嬲,之後我比左張酒店相佢睇,再用最大力co ...

佢出面有第2個,你話離婚,但佢話自己要諗清楚先? 我冇睇錯呀嘛?
轉個頭你又話要同佢重新開始?
其實你自己都未知自己想點

翡翠宮

回覆樓主:

吾想走咪吾好走囉
你問乜個男人都吾會比你想要既答案你
問黎做乜Q

別墅

真係架,佢真係唔愛你喇~
佢又冇話同條女分開,佢就算呃你話同佢分開都唔會係真架,佢哋都一齊3年了!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

newmamababa 發表於 18-12-16 13:06
由於book 唔到酒店
而家佢搬左出廳,我自已係房
搵緊月租劏房,住下先

其實郁手係最唔好,因為佢實唔傾

子爵府

YcY1513 發表於 18-12-16 19:42
真係架,佢真係唔愛你喇~
佢又冇話同條女分開,佢就算呃你話同佢分開都唔會係真架,佢哋都一齊3年了!

其實1齊3年算唔算係同小三認真

侯爵府

賤男人,未玩夠就唔好結婚

首頁

尾頁

跳至