想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

岩岩知到有左,睇醫生,醫生用我對上個次m (11月頭) 計bb已經5個星期

但我應該係11月2x號先排卵同有做,咁其實bb依家有幾周?

上網睇bb 成長,應該當第幾周?
Thx

子爵府

linglingfd 發表於 18-12-16 14:41
岩岩知到有左,睇醫生,醫生用我對上個次m (11月頭) 計bb已經5個星期

但我應該係11月2x號先排卵同有做, ...

用last M黎計

伯爵府

排卵日或last dodo當2週,due day當4週。

別墅

懷孕週數係用last period第一日開始計
胎齡係受精開始計
懷孕4週=胎齡2週

複式洋房

日子和你很相似呢⋯昨天高溫第13日驗到了,但我上次m係10/11
我惗 胎齡都係得兩周,太早都唔敢揾醫生寫信住

複式洋房

lovely_wanwan 發表於 18-12-17 11:48
日子和你很相似呢⋯昨天高溫第13日驗到了,但我上次m係10/11
我惗 胎齡都係得兩周,太早都唔敢揾醫生寫信 ...

我last m 都係10號
我搵左醫生寫醫生証明
其他乜都未做

複式洋房

linglingfd 發表於 18-12-17 12:35
我last m 都係10號
我搵左醫生寫醫生証明
其他乜都未做

其實應該要點做?揾家庭醫生寫左先?定直接約婦產科醫生?

複式洋房

lovely_wanwan 發表於 18-12-17 12:36
其實應該要點做?揾家庭醫生寫左先?定直接約婦產科醫生?

我係自己驗左,再去家庭醫生果到再驗多次,之後佢就出左張醫生証明書比我拎去醫院

我晏d會打去私家婦產科既醫生約定下個月做產檢

首頁

尾頁

跳至