踩電動滑板車闖紅隧,兩外籍漢遭警告....

大力大力
|
使唔使比隧道費?

有網民今日(16日)凌晨發布短片,拍得兩名外籍男子以電動滑板車穿梭海底隧道。警方證實今日凌晨1時01分接報,紅隧往香港方向有2名外籍男子使用滑板車,隧道職員見狀將2人截停。警方隨即到場,向該兩名27及29歲外籍男子給予警告後放行。

網民張貼的短片中可見,兩名外籍男子身穿白衣白褲、卡通雪人打扮,身上掛有「紅蘿蔔鼻」飾物。當時隧道內車輛不算多,兩人一直於左邊行車線,旁若無人地駕着電動滑板車,與其他車輛保持一段距離。不少網民留言批評兩人罔顧安全,並直言行為非法,亦有網民笑言不知該兩名男子是否已付隧道費。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Reminder
|
大力大力 發表於 18-12-16 15:49
使唔使比隧道費?

儍的嗎?

Poyau
|
何解警告了事 之前又話電動等同電單車
raven
|
告佢啦!咁寬容!
(Samantha)
|
使唔使比隧道費?

FB有D人梗係要話呢2個係南亞人,唔係外籍人士(洋人) 喎!
大力大力
|
(Samantha) 發表於 18-12-16 16:39
FB有D人梗係要話呢2個係南亞人,唔係外籍人士(洋人) 喎!

似鬼佬喎?

最少都充公佢啲板車先啦~
ricecooking
|
大力大力 發表於 18-12-16 16:59

似鬼佬喎?

之前東張有講某區(忘了上水定粉領)好多街坊踩電動單車代步,包括家長載埋小孩,區內診所醫生等等,警員都是警告。
靚靚C9
|

Rilakkuma12
|
我愛黎明
|
(Samantha) 發表於 18-12-16 16:39

南亞裔都係外籍人士
kc_01k
|
使唔使比隧道費?

告唔告一回事,自己條命唔重要嗎?真係要咁玩先夠刺激?會累倒其他司機的。