警方拘捕一名男子,涉與深水埗撒錢案有關 (有相)

大力大力
|

如果個個有樣學樣都咁做宣傳,終有一日發生意外~

F C C 原來係佢隻空氣幣~

疑似深水埗天降鈔票事件幕後搞手「幣少爺」黃鉦傑,下午坐超級跑車林寶堅尼,重回昨日的天降鈔票現場派錢,但被警方帶上警車。

「幣少爺」被帶上警車後,在其fb專頁「幣少爺-新世代礦業」開live,直播在車上的情況。當時警方表明不準拍攝,而「幣少爺」在片中表明自己「無事無幹無傷痕」。他接著再發文指,「香港應該有拍攝自主權 點解警察唔俾拍攝?已經叫律師跟進 目前在深水埗警署」。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wing_wing912
|
有線話捉左幣少呀,佢帶左一疊500蚊紙去深水埗,一出現就捉左
cattz288
|
wing_wing912 發表於 18-12-16 16:52
有線話捉左幣少呀,佢帶左一疊500蚊紙去深水埗,一出現就捉左

又去? 抵捉
canies
|
wing_wing912 發表於 18-12-16 16:52

差佬點做嘢㗎,係捉到等佢掉完先捉喇。
咁樣市民有錢執,落charge又證據確鑿。
wing_wing912
|
canies 發表於 18-12-16 16:56
...

有線話佢本來係去買飯票派比人 做咩唔等佢派埋先捉呀
Yukyuk
|
canies 發表於 18-12-16 16:56
...

已經派左10張。
大力大力
|
Yukyuk 發表於 18-12-16 17:19
已經派左10張。

今次派 500元~
Yukyuk
|
大力大力 發表於 18-12-16 17:37
今次派 500元~

矛錯!

佢真係勁非洲和尚!
|
拉佢啦,而家D人以為做事唔需要承擔後果
baby.kaka
|
最後句thank you 發音都錯(如果我無聽錯…)…好心佢唔好出嚟獻醜la
ching070707
|
Yukyuk 發表於 18-12-16 17:19
已經派左10張。

咁少 ,應該好似派報紙咁 排隊拎
moonlight9198
|
佢將D錢,買飯卷送比有需要既人,咁仲好過撒錢落街啦,做成公眾恐慌,好易有意外,出名,係架,佢今次全香港人都識佢咁劑。
eliekim
|
抵,賣左架跑車,之後去買飯票就岩
Poyau
|
弊笑 拉得好
Poyau
|
eliekim 發表於 18-12-16 18:15
抵,賣左架跑車,之後去買飯票就岩

跑車會唔會好似間獨立屋咁 租返嚟?
BKsquare
|
個相好到呢

話條命好都無人信啦
eliekim
|
Poyau 發表於 18-12-16 19:14
跑車會唔會好似間獨立屋咁 租返嚟?

連登話架車至少係7手
Poyau
|
eliekim 發表於 18-12-16 20:08
連登話架車至少係7手

7手 買嚟拍撞車戲嗰啲
bufferzone
|
正痴線仔,開live 直播警車內情況
tingtingalex
|
理應佢錢多派比人,佢的事,搞到啲人搶就啱,就算有錢,還返比佢騙的人。