好唔好放左d人仔?

popocat
|
十五十六,唔敢續定期住
大力大力
|

唔係甘睇好來年人仔,我就已經盡量減到最少,純屬個人睇法,錯左唔好話我~

十五十六就減一半, 升又開心跌又開心~
popocat
|
大力大力 發表於 18-12-16 18:58
唔係甘睇好來年人仔,我就已經盡量減到最少,純屬個人睇法,錯左唔好話我~

十五十六就減一半, 升 ...

如果放住一半,大力兄多數捕乜價位放?
大力大力
|
popocat 發表於 18-12-16 20:02
如果放住一半,大力兄多數捕乜價位放?

位真係唔知,或者睇埋香港時間,週四浚晨美聯儲局12月發表的議息聲明,會對市場一定影響~
BabyGGBaby
|
人仔匯率短期都係牛住,存款息口就會向上。
honglin
|
放!貿易戰影響,下跌機會大d
honglong
|
戶口有人民幣,用了少少入了用人民幣買的股票87001,作為收息
crystal媽咪
|
popocat 發表於 18-12-16 18:20
十五十六,唔敢續定期住

你有好多?
我手頭上嗰啲已經係幾年前換,冇增加。不過我繼續定期
BabyGGBaby
|
依家人仔息率好吸引。是可以頂住的匯率的。
lilicatcat
|
BabyGGBaby 發表於 18-12-19 15:43
依家人仔息率好吸引。是可以頂住的匯率的。

那兒高有二+萬人仔
BabyGGBaby
|
回覆 lilicatcat 的帖子

匯豐優越理財昨天續做一年都有3.4%。中銀香港中銀理財「定期團購優惠」都係3.4%。

都唔使新資金。
purplea
|
唔放住 唔多就擺下先
popocat
|
大力大力 發表於 18-12-17 08:38
位真係唔知,或者睇埋香港時間,週四浚晨美聯儲局12月發表的議息聲明,會對市場一定影響~
...

唔知幾時至去返$86 或 $87 呢d價位?
高達紅色
|
咁要睇幾多同佔資產幾多先得架,正如有的佔資產很少,但人民幣息高,每年有萬幾蚊息,當用黎番國內旅行,或者用去淘寶都幾好
ttk123
|
我最後做左定期 半年 睇下咩環境
Eva3196
|
眨眼已快到期,已做一年定期..
我会再定
mmya
|
我會繼續定期
講真都收咗好多年息
咩都底番
mablesik1
|
大力大力 發表於 18-12-16 18:58

十五十六就減一半, 升 ...
呢排人仔係不係升返啲?睇邊度準啲?
minglam49
|
mmya 發表於 18-12-25 08:05
我會繼續定期
講真都收咗好多年息
咩都底番

請問你邊間定?我都要做一做,定一年定半年好呢?
mmya
|
minglam49 發表於 18-12-26 14:15
請問你邊間定?我都要做一做,定一年定半年好呢?

我用開永隆,又唔使轉嚟轉去。 都叫做高息