大阪收獲

肥桔
|
Wow so awesome!!!
|
mercurycc 發表於 18-12-16 21:24
今年去左3轉日本特別大阪d野愈來愈貴,
見好多藥妝都同香港差唔多,有d香港更抵買添。
韓國更加添啦!d mas ...

但有好多人仍然會有份執著,去到一定買,唔介意拎。。。
茜口口
|
bonnie1976 發表於 18-12-17 00:02
對毛毛鞋,我係心齊橋都見到有得賣¥500,但我見係中國製,所以我冇買

都平呀500n, 至少香港買唔到
c60300
|
我見到好多人去到藥局買好多好多嘢,唔介意拎。講得冇錯,有部份嘢同香港價錢差不多。
c60300
|
bonnie1976 發表於 18-12-17 00:02
對毛毛鞋,我係心齊橋都見到有得賣¥500,但我見係中國製,所以我冇買

sangria
|
我上次去大板都有買果隻乳酸菌糖,好味
mercurycc
|
[email protected] 發表於 18-12-17 00:11
但有好多人仍然會有份執著,去到一定買,唔介意拎。。。

去旅行唔買野好似差左d咁,
有d野如果係香港又可能唔會買,但旅行就係唔係都買,
有時買左返來未必用,相信好多人包括自己都係咁,,每次去都爆幾個喼返,
鐘意就買啦!咁開心d架!
JD930
|
收獲豐富
Poyau    發表於 18-12-17 12:30
littlesister
|
毛毛 boot 幾錢呀?
十一哥
|
我去完返來, 你呢度只係我3份1, 我爆哂喼返來, 但派哂俾人, 自己得返幾件衫同褸
esmehouse
|
IloveJJ
|
mercurycc 發表於 18-12-16 21:24
今年去左3轉日本特別大阪d野愈來愈貴,
見好多藥妝都同香港差唔多,有d香港更抵買添。
韓國更加添啦!d mas ...

韓國如果買大牌子,樂天duty free都仲係平,否則就香港Gmarket算有優惠嗰時已好抵!

大阪都覺得越來越貴,要格價。
vivibabyvivi
|

hellohelloruby
|
hellohelloruby
|
回覆 c60300 的帖子

想問中間的hello kitty係咩嚟呀?
asa2012
|
購物是旅遊的重點項目
c60300
|
hellohelloruby 發表於 18-12-17 11:36
回覆 c60300 的帖子

想問中間的hello kitty係咩嚟呀?

Love line 限量版眼線筆
c60300
|
littlesister 發表於 18-12-17 11:27
毛毛 boot 幾錢呀?

¥500
littlesister
|
c60300 發表於 18-12-17 12:16
¥500

好平,請問邊度買?
c60300
|
十一哥 發表於 18-12-17 11:28
我去完返來, 你呢度只係我3份1, 我爆哂喼返來, 但派哂俾人, 自己得返幾件衫同褸 ...

我太多衫同褸,所以唔會買返香港,除非太凍唔夠衫著