轉僱主 排入境處即日籌?

janjane2018
|
我armarm簽左個完約菲,佢visa 13/1完,但而家入境處上網約到16/1(仲要唔知約唔約到),係咪一定要去排即日籌?如果約到say 17/1先去係咪唔得?

如果真係要排,要幾點去到穩陣d?定係有排隊黨可以搵?

謝謝解答!
cattz288
|
janjane2018 發表於 18-12-16 19:06
我armarm簽左個完約菲,佢visa 13/1完,但而家入境處上網約到16/1(仲要唔知約唔約到),係咪一定要去排即 ...

過左佢visa期13/1, 一定唔得!
無錯! 要朝早去排! 無記錯係8點半開始派籌, 7點到應該ok! 唔見有排隊黨! 一係搵agent搞!
janjane2018
|
cattz288 發表於 18-12-18 22:05
過左佢visa期13/1, 一定唔得!
無錯! 要朝早去排! 無記錯係8點半開始派籌, 7點到應該ok! 唔見有排隊黨! 一 ...

謝謝! 搵日去試下先...
janjane2018
|

今日去入境處排 6:45去到灣仔 排到B20籌 10點已經可以埋窗口

換僱主每日有72個即日籌,所以應該唔駛咁早去,我去完窗口,10點幾都仲拎到即日籌

不過有人同我講,只係因為菲領事館聖誕放假,所以無左d拎完contract過黎ge人
ago2
|
janjane2018 發表於 18-12-27 12:35

今日去入境處排 6:45去到灣仔 排到B20籌 10點已經可以埋窗口

想問下visa係咪即日可以出到?thx
janjane2018
|
ago2 發表於 18-12-28 10:08
想問下visa係咪即日可以出到?thx

唔係 佢約13/1再返去 話個日齊文件就會個日出
Rainchan520
|
janjane2018 發表於 18-12-16 19:06
我armarm簽左個完約菲,佢visa 13/1完,但而家入境處上網約到16/1(仲要唔知約唔約到),係咪一定要去排即 ...

你好呀,我今日簽左個姐姐,但佢話份contract 係兩年前係入境处拎既,我想問,

ID 407 (11/2016),係咪最新 版本?
janjane2018
|
Rainchan520 發表於 18-12-29 21:37

你好呀,我今日簽左個姐姐,但佢話份contract 係兩年 ...

我估唔係啦

而家個份係藍色gar