自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

大力大力 發表於 18-12-16 22:53
不是富二代,也是富家子~

但太容易被騙了~

入世未深,根本同「富」拉不上關係

子爵府

ilovesiudor 發表於 18-12-16 22:25
認識他爸爸,係專科醫生,正人君子一名
家庭幸福美滿,希望他們不要太傷心
...
係,我老公都識佢爸爸,專業人士,身家清白的

可能個仔太單純。。。。。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

KittyMelody1 發表於 18-12-16 23:16

可憐! 竟然呃左咁多人都仲中計
放下自在

大宅

KittyMelody1 發表於 18-12-16 23:16

係,兩兄弟都好純,好乖

子爵府

大力大力 發表於 18-12-16 21:01
可能唔係富2代,原來係自已錢~

昨日一名24歲男子報案,早前接獲一名自稱為執法機構人員的男子 ..
來電,男子將事主轉駁至自稱為另一執法機構的第2名男子,指事主涉嫌干犯刑事罪行。

其後,第3名男子致電事主,要求他匯款至指定銀行戶口,協助調查案件。事主按第3名男子指示,分多次將合共約590萬港元,匯款至內地銀行戶口,他想後懷疑受騙,於是向警方求助。

消息指,事主為口琴世界冠軍何卓彥,據其社交平台個人介紹,他自稱為半音階口琴手和唱作人,19歲時已獲得17個國際獎項,其中分別於2009年和2013年世界口琴節,獲得半音階口琴獨奏青年及指定曲目組別的冠軍。.

呢個係世界級口琴冠軍, 係鍾鎮濤演唱會有做表演嘉賓

琥珀宮

cattz288 發表於 18-12-16 23:38
可憐! 竟然呃左咁多人都仲中計

其實好多年青人真係唔多睇新聞,我仔女都係,好多時我要同佢地講番呢社會陷井!

琥珀宮

janechu 發表於 18-12-16 23:08
有个醫生爸爸真好,廿四歲有幾百萬俾人呃。

香港高中產家庭,隨時拎得出幾百萬,一d都唔出奇。

報導話佢有問家人借錢,話做生意

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

24歲,好命做咗人老豆啦!唔係身有屎都比人呃,咁就仲唔抵,究竟係咪學音樂既人天真啲?不吃人間煙火?之前個二壺大王個老婆比人呃幾百定過千萬,最記得佢個仔話,自己阿媽真係冇睇新聞,完全唔知有電話騙案呢啲事,仲警剔大家如家中有老人家要提醒佢地,但而家又整件24歲,即係點呀?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

木土土 發表於 18-12-16 23:42
其實好多年青人真係唔多睇新聞,我仔女都係,好多時我要同佢地講番呢社會陷井!
...

唉!世途咁險惡! 如果太易信人真係難搞!
放下自在

琥珀宮

回覆樓主:

伯爵府

iamlazy 發表於 18-12-16 21:13
我59萬都冇

我5萬9都無呀

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

不食人間煙火到咁.......

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

點解咁天真咁都信!
調查都要俾錢人!呢度係香港呀!
佢係咪身有屎!点解吾向父母求助!

琥珀宮

畀面勳章

錢冇左可以搵番,24歲咁多錢好厲害

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆樓主:

可能太專注玩樂器,尤其是佢有家底更加可以其他嘢都唔使理, 佢世界只有音樂,所以太離地唔是太好
同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

子爵府

jollyma 發表於 18-12-16 23:49
24歲,好命做咗人老豆啦!唔係身有屎都比人呃,咁就仲唔抵,究竟係咪學音樂既人天真啲?不吃人間煙火?之前個 ...

真係唔出奇,我有個客人,以仔囡唔睇本地電視為傲,連新聞台都唔會睇,都已經中學生,又不是讀國際學校,但不食人間煙火咁,只係睇要比錢的電影電視。
我聽完覺得好白痴,係香港土生土長又要唔接觸本地資訊。

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

所以大陸突然多咗好多有錢人,騙一個香港人,夠食一世。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

囍 發表於 18-12-17 05:13
所以大陸突然多咗好多有錢人,騙一個香港人,夠食一世。
呢類騙案,捉到嘅,大部分係台灣人,
台灣人愈來愈有錢

https://www.hk01.com/社會新聞/106704/涉及兩岸四地跨境騙案-港台警聯手拘53人-涉款逾1-1億港元

珍珠宮

只能講,年青人入世未深,好容易俾人呃!

首頁

尾頁

跳至