大家既BB飲緊邊隻奶粉?

angello506
|
我個仔一個半月大,宜家飲緊雪印,但成四日先有一次便便,想同佢轉,唔知邊隻好啲,想問大家既BB飲緊邊隻同幾耐有一次便便?
asamantha
|
我bb飲美贊臣platinum,日日都有poo poo
molly0922
|
飲緊人奶加hipp
日日有大便
CAROL87
|
4日先一次咁耐?唔係太好喎
我bb食緊s26 ultima 日日都有一次架
eeveepoke
|
食緊hipp 每日兩次
WB_BB
|
CAROL87 發表於 18-12-16 23:07
4日先一次咁耐?唔係太好喎
我bb食緊s26 ultima 日日都有一次架

我bb 個半月大,都係飲s26 ultima, 之前係每日都有大便,而家2-3日先有大便,想問下你bb會唔會好似好多痰咁? 我b呢排好多痰咁,唔知點算
matata
|
女女食緊illuma organic, 差唔多日日都去到poopoo 呀
Maggie_Buzz
|
我仔之前飲S26日日有便便,後尾濕疹轉左『能恩』就隔日先有得poo。。。但濕疹好返,都唔知點好~
發達喇
|
回覆 angello506 的帖子

我仔仔就飲緊babynes,自己就覺得呢隻幾好,有益生元同埋活性益生菌,對bb腸道健康都幾好,而家佢每日都有便便去~
TC33
|
我冇專登揀啊....都係揀A+,都飲左2年
TC33
|
asamantha 發表於 18-12-16 22:15
我bb飲美贊臣platinum,日日都有poo poo
呢隻你有冇試過甜唔甜?見介紹話冇加蔗糖
asamantha
|
TC33 發表於 18-12-17 19:16
呢隻你有冇試過甜唔甜?見介紹話冇加蔗糖

唔甜,我覺得ok,bb衣家5個幾月la
我要做媽媽
|
佢經常都係4日先有便便亞?咁便便靚唔靚架?如果靚既話我覺得你可以再考慮下既。我仔仔細個既時候飲過美素同牛欄
雪菊
|
我個個飲A+,so far so good,唔貴同易買
mclau2012
|
我2個仔食過S26,便便正常OK,但每個BB適應奶粉情況唔同,所以你都要試試先知邊隻奶粉同你B夾
haha748494
|
試下用掌心順時針幫BB搓肚仔,可以幫助腸蠕動同排便。
pokee0416
|
如果冇poopoo ,即係隻奶粉可能唔係咁岩小朋友,我自己就俾BB 飲雅培HMO,飲左都有幾個月,便便一直都幾好,顏色同軟硬度都正常
茉莉花
|
我仔仔飲S-26 Gold, 每日至少boo boo2-3次
sk1122
|
WB_BB 發表於 18-12-17 13:12
我bb 個半月大,都係飲s26 ultima, 之前係每日都有大便,而家2-3日先有大便,想問下你bb會唔會好似好多痰 ...

我個女一個月大 跟醫院飲S26 gold ,日日都有大便,但都覺得好似有痰咁,吾知轉吾轉奶粉好
sk1122
|
茉莉花 發表於 18-12-18 22:32
我仔仔飲S-26 Gold, 每日至少boo boo2-3次

我個女都係呀,s26 gold 最少2-3次,有時一大pat的,但你有冇覺得有痰呀?唸緊要唔要轉